Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Vilks: Vaškevičs citā amatā pārcelts formālu iemeslu dēļ; viņš joprojām ir atstādināts

Bijušais Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieks Vladimirs Vaškevičs pārcelts citā amatā Nodokļu analīzes departamentā formālu iemeslu dēļ, kas saistīti ar FM reorganizāciju, sacīja finanšu ministrs Andris Vilks.

Viņš ar preses sekretāres Aigas Aizpurietes starpniecību informēja, ka Vaškevičs joprojām ir atstādināts, līdz ar to viņš nepiedalās FM darbā, neuzturas ministrijā, kā arī nesaņem darba samaksu. "Diemžēl atbilstoši civildienestu regulējošajiem likumiem nav iespējams atbrīvot no darba ierēdni līdz tiesas slēdziena pasludināšanai," atzina Vilks.

Saskaņā ar viņa skaidroto rīkojums, kas nonācis plašsaziņas līdzekļu uzmanības lokā, attiecas uz vairāk nekā 50 ministrijas darbiniekiem un saistīts ar reorganizāciju visā FM nodokļu sektorā. Ar šo rīkojumu vairāki darbinieki, tostarp atstādinātais Vaškevics, tiek pārcelti darbā citā nodaļā, un saskaņā ar valsts civildienestu regulējošajiem normatīvajiem aktiem darbinieki par to ir jābrīdina, kā arī jālūdz viņu piekrišana. "Vaškevica gadījumā šī pārcelšana ir formāla, pie tam uz zemāka ranga amatu, kas nav vadošs amats un nav saistīts ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darba uzraudzību, tādējādi samazinot potenciālos riskus valsts pārvaldei," norādīja ministrs.

Vilks pauda nožēlu, ka ir tik sarežģīti pārtraukt darba attiecības ar personām, kas ir iesaistītas tiesu procesos. Neatkarīgi no izmeklēšanas rezultāta valsts pārvaldei kaitē fakts, ka izmeklēšanas darbības dēļ cilvēks nevar veikt savus tiešos darba pienākumus, savukārt, tā kā atbrīvot no darba atbilstoši likumiem personu nav iespējams, tad šajā vietā nevar pieņemt citu personu.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Vaškeviču aizturēja šogad janvāra beigās, bet 2.februārī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa nolēma viņam kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu. 28.martā savukārt Vaškevičs apmaiņā pret 60 tūkstošu latu drošības naudu cietumu pameta.

Vaškevičam gan tika piemēroti jauni drošības līdzekļi – aizliegums izbraukt no valsts, tikties ar konkrētām personām un ieņemt amatu FM.

Saskaņā ar KNAB iepriekš sniegto informāciju Vaškevičs tiek aizturēts par kukuļdošanu lielā apmērā – vairāk nekā 50 tūkstošiem eiro, lai VID amatpersona pienācīgi neveiktu amata pienākumus kontrabandas apkarošanā, nodokļu samaksas kontrolē un nekonstatētu pārkāpumus pret konkrētām personām. Vaškevičam šajā kriminālprocesā piemērots aizdomās turamā statuss par kukuļdošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas