Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Vīrusu atved no Itālijas

"Zinājām, ka šī diena pienāks," žurnālistiem pirmdienas vakarā atzina Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes loceklis Aleksejs Višņakovs, apstiprinot, ka Latvijā identificēts pirmais ar jauno koronavīrusu Covid-19 saslimušais.

Top komentāri

skats no malas
s
Ķīna vīrusa izplatību ir apturējusi ar inficēto reģionu izolāciju. Eiropa ir teikusi "Mēs nebaidāmies no vīrusiem" un slēgusi Eiropas Parlamenta ēku apmeklētājiem, bet pārējie lai mazgā rokas ik pēc stundas, nedrīkst nodarīt zaudējumus tūrisma industrijai. Tā lēnām (nu jau ātri) Eiropa kļūst par perēkli.
ta nu gan
t
No Itālijas pa ļoti daudzām valstīm vīruss ir izvadāts- gandrīz visi jaunie saslimšanas gadījumi ir sakarā ar ceļošanu no Itālijas. Kāpēc tas tā? Itālija pēc pirmajiem saslimšanas gadījumiem droši vien negribēja "sēt paniku" pirms pašas tūrisma sezonas, negribēja samazināt "tūrisma industrijas ieņēmumus", negribēja samazināt IKP pieaugumu un citus nesvarīgus sīkumus. To pašu kļūdu droši vien taisa Francija un Spānija. Ko tas palīdz, ja Ķīna ar savu dzelžaino karantīnu būs vīrusa izplatību samazinājusi, ja Eiropa vieglprātīgi baidās vienīgi no panikas celšanas karantīnas ierobežojumiem.
Ir
I
Valsts aviosabiedrība, kura atrodas valsts kontrolē ir iespēja atcelt reisus no riska zonām, īpaši zinot, ka tuvojas skolēnu brīvlaiks. To jau ir izdarījusi Lufthansa, Ryanair un citi. Kariņš stāsta kā jāmazgā rokas, kas ir korekti un kur jazvana, kas arī ir labi, bet neseko atbildīgi citu aviokompāniju piemēram. Tā ir mantrausība, pārliecība, pašpārliecība, nespēja padomāt soli tālāk? Laiks rādīs. Bet airBaltic šobrīd nerīkojās sociāli atbildīgi un valsts arī kā airBaltic galvenais akcionārs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas