Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Visās oficiālajās peldvietās ir atļauts peldēties

Pēc veiktajām peldūdens kvalitātes pārbaudēm visās oficiālajās peldvietās, kuras šogad Latvijā ir 51, peldūdens kvalitāte atbilst prasībām un peldēties ir atļauts, portālu Diena.lv informēja Veselības inspekcijas pārstāve Ieva Raboviča.

Savukārt, atbilstoši pašvaldību pasūtītajam un finansētajam monitoringam, neoficiālajās peldvietās augsta mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ noteikts aizliegums peldēties Titurgas ezera peldvietā Ķekavas novadā, kā arī divās Ogres novada peldvietās noteikts ieteikums nepeldēties - Ogres upē pie Hipodroma, Ogresgalā, un HES ūdenskrātuvē, Brīvības ielā 124/126. Minēto peldvietu ūdens paraugos tika konstatēts paaugstināts zarnu enterekoku daudzums, kas ir viens no fekālā piesārņojuma indikatoriem.

Veselības inspekcijas speciālisti atgādina, ka aizliegums peldēties vai ieteikums nepeldēties liecina, ka peldoties šādā ūdenī pastāv lielāks risks saslimt ar kādu no ādas, gļotādas vai kuņģa - zarnu trakta infekcijas slimībām.

Ūdens kvalitāti 51 oficiālajā jūras un iekšzemes peldvietā inspekcija pārbaudīs visu peldsezonu - no 15. maija līdz 15.septembrim, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi. Nākamās plānveida analīzes tiks veiktas jūlija sākumā.

Veselības inspekcija aicina iedzīvotājus, kuru dzīvesvietas tuvumā nav peldvietas, kas noteikta kā valsts oficiālā peldvieta, pirms peldēšanās novērtēt peldvietu vizuāli, īpašu uzmanību pievēršot šādiem aspektiem: netipiska ūdens krāsa vai smarža; virsmas aktīvās vielas (noturīgas putas); peldoši un citi atkritumi ūdenī; naftas produkti; fitoplanktona aļģu (zilaļģu vai zaļaļģu) masveida savairošanās - tā saucamā ūdens "ziedēšana".

Novērojot iepriekš minētās parādības, vai rodoties aizdomām, ka peldūdens kvalitāte ir pasliktinājusies, iedzīvotāji ir aicināti par to informēt Veselības inspekciju, aizpildot anketu Veselības inspekcijas mājaslapas www.vi.gov.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas