Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Vispirms jāizremontē tualetes

"Mans nolūks ir panākt, lai Murjāņu Sporta ģimnāzijas audzēkņiem apstākļi uzlabojas. Piemēram, ir ļoti lielas problēmas ar sanitārajiem mezgliem. Patlaban kopmītnēs nav normālu tualešu, ir dažas uz visiem audzēkņiem," saka jaunā Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktore Ingrīda Amantova, secinot, ka patlaban ģimnāzija ir tieši tādā pašā stāvoklī kā sešdesmitajos gados. "Jāņem vērā, ka tad, kad skolu cēla, nebija ne tādu iespēju, ne arī prasību. XXI gadsimtā normāla tualete ir elementāra prasība," viņa saka.

I. Amantova šonedēļ kļuva par ģimnāzijas direktori. Konkursā uz šo amatu kopumā tika saņemti septiņi pieteikumi, līdz pēdējai kārtai izturēja trīs pretendenti. Jaunā direktore ir olimpisko spēļu medaļniece, bijusi arī sporta skolas direktore. Pēdējā kārtā pretendentiem tika organizēta tikšanās ar sporta federāciju pārstāvjiem, treneriem, skolas darbiniekiem un audzēkņu vecākiem, lai arī tiem būtu iespēja iepazīties ar potenciālā direktora redzējumu par skolas attīstību.

"Amantovas trumpis bija izglītības sistēmas pārzināšana. Tā kā viņa jau ilgstoši vada sporta struktūrvienību, arī attieksme pret audzēkņiem ir nedaudz citāda. Viņa zina visas nianses izglītības jomā. Otrs kandidāts Andris Ulāns vairāk bija tendēts uz materiāltehnisko bāzi un būvniecību. Trešais neieradās vispār," atklāj ģimnāzijas līdzšinējais izpilddirektors Pēteris Caics.

Jaunā direktore Dienai norāda, ka patlaban viņas galvenais mērķis ir sakārtot skolas ugunsdrošības sistēmu, jo drīz sāksies jaunais mācību gads. "To vajadzēja izdarīt jau sen, bet viss notiek caur iepirkumiem, un tas prasa ilgu laiku. Tagad mums ir iedalīti 350 000 eiro. Iepazīstoties ar visām problēmām, es redzu, ka tas ir daudz par maz. Ja eksperti pateiks, ka mēs nedrīkstam izmantot volejbola zāli, mums būs jādomā, kā sportistus nogādāt uz sporta zālēm citos pagastos. Tas nozīmē papildu izmaksas par transportu," viņa saka.

Plašāk par situāciju Latvijas jauno sportistu kalvē Murjāņos lasiet Aļonas Zanderes rakstā Vispirms jāizremontē tualetes ceturtdienas, 21.augusta, laikrakstā Diena!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas