Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Visvairāk Covid-19 gadījumu līdz šim Rīgā, Jūrmalā un Jelgavā

Visvairāk koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 gadījumu līdz šim reģistrēts Rīgā, kur kopumā ir 101 līdz 250 saslimušo, kamēr Jūrmalā ir 11 līdz 25 pacienti, bet Jelgavā - seši līdz 11, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Līdz šim Covid-19 konstatēts arī Talsu, Tukuma, Iecavas, Ķeguma, Alojas, Mārupes, Rūjienas, Rēzeknes Limbažu, Stopiņu, Krimuldas, Sējas, Siguldas, Carnikavas, Garkalnes, Cēsu, Smiltenes, Aizkraukles, Ogres, Vecumnieku, Bauskas, Ozolnieku, Olaines, Ķekavas, Babītes, Salaspils, Grobiņas, Kuldīgas un Ventspils novados, kā arī Liepājā, Rēzeknē, Jēkabpilī, Daugavpilī.

Aizvadītajā dienā jauni inficēšanās gadījumi konstatēti tikai Kocēnu novadā.

No kopumā 197 konstatētajiem Covid-19 pacientiem, 60 ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem, bet 44 saslimušie ir 20 līdz 29 gadus veci. SPKC dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā nav konstatēts neviens jauns Covid-19 pacients vecumā no 20 līdz 29 gadiem.

Savukārt vecuma grupā no 40 līdz 49 gadiem pēdējās diennakts laikā konstatēti pieci jauni inficēšanās gadījumi, tādējādi šo pacientu kopskaits sasniedzis 42 inficētos.

 

 

 

 

Novērojams arī pieaugums tieši vecāka gadagājuma pacientu vidū - vecumā grupā no 50 līdz 59 gadiem konstatēti trīs jauni pacienti, kā rezultātā šajā vecuma grupā ir 17 inficēto, kamēr vecumā virs 60 gadiem - kopumā 19 gadījumi, kas ir par diviem vairāk nekā aizvadītajā dienā.

Vismazāk saslimšanas gadījumu konstatēts tieši vecumā līdz 19 gadiem, kur pa pēdējo diennakti konstatēts viens jauns gadījums vecuma grupā līdz deviņiem gadiem. Tādējādi vecuma grupā līdz 19 gadiem kopumā noteikti 15 Covid-19 inficēšanās gadījumi.

Kā ziņots, no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Veselības ministrijas (VM) galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka vislielākā saslimstība minētajās vecuma grupās novērojama tāpēc ka "vispirms slimo jaunie un kustīgie, kas pēc tam inficē vecākos, mājās sēdošos".

"Līdzīgi kā Vācijā, kur joprojām slimo jaunāki cilvēki un viņus visu laiku atrod, testē un meklē kontaktus - tādā veidā infekcija nenonāk līdz vecajiem," vēstīja infektologs.

Tādējādi eksperts norādīja, ka Latvijas stratēģijas pamatā būtu pastiprināti pievērst uzmanību gados jaunākajiem inficētajiem, kamēr viņi nav paspējuši inficēt seniorus.

Pēdējās diennakts laikā Covid-19 apstiprināts vēl 17 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimuši 197 cilvēki.

Kā ziņots, no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Top komentāri

Edvins Eglitis
Apskat SPKC gripa virusu statistiku un kopsalvilkumus no vairakiem gadiem. Loti profecionali un izsmelosa statistika. https://spkc.gov.lv/lv/statistika-un-petijumi/infekcijas-slimibas/epidemiologijas-bileteni1/gripa-un-aaei?glo_template=text Kapec tik trucigi un neadekvata statistika par Covid-19? . Vini jau zin par ko es runaju. Man izskatas ka dati ipasi miglainivarbut pat apzinati neijformativi lai slept taisnibu un viirusa isto butibu no katra Latvijas iedzivotja. Katrs Latvijas ir cietusais. Ja SPKC Covid-19 epidemiologiskie dati but uzrkstiti ka jebkura gripas parskati nebut iemsls rakstit sadu jauku komentaru.
Edvins Eglitis
Lielaka dala sabiedribai loti niecigas kaites no si respiratorijas virusa
edisons
e
Ja valdība neizolēs apmaksātās viesnīcās ar ēdināšanu, TV un internetu inficētos un viņu saskarsmes cilvēkus uz karantīnas laiku un pandēmija aizies tūkstošos - valdības atbildīgajām personām būs jāatbild par vilcināšanos, neprofesionalitāti un kaitniecību Latvijas tautai!!! Tauta jums to nepiedos! Netiks cauri, kā līdz šim tiek cauri ar shēmošanām, valsts naudas izzagšanām un bez cietumsodiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas