Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

VKKF no likvidējamā Latvijas Literatūras centra cer atgūt 67 263 eiro

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) sniegs kreditoru prasījumu pret nu jau likvidējamo biedrību Latvijas Literatūras centrs (LLC), lai atgūtu 67 263 eiro, trešdien pastāstīja VKKF direktors Edgars Vērpe.

Viņš akcentēja, ka fondam kā valsts iestādei jādara viss likumā paredzētais, lai atgūtu LLC piešķirtos līdzekļus.

Kreditoru prasījums patlaban tiek gatavots, taču LLC zina, ka VKKF pret viņiem ir pretenzijas, piebilda VKKF direktora vietniece Linda Karlina, skaidrojot, ka fonds vairākkārt sūtījis biedrībai vēstules, taču tagad LLC izvēlējies likvidācijas procesu.

Jau ziņots, ka janvārī sākta LLC likvidācija. Kreditori pieteikt savus prasījumus var, sākot ar janvāri trīs mēnešu laikā, nosūtot tos pa pastu biedrības likvidatoram uz adresi Brīvības iela 40-11, Rīga, LV-1050.

Kā vēstīts, problēmas LLC sākās pagājušā gada septembrī, kad Kultūras ministrija un VKKF apturēja plānotos maksājumus LLC kontos, jo pārbaudēs secināja, ka centra grāmatvedībā un finanšu dokumentos valda haoss. Pēc veiktajām pārbaudēm Kultūras ministrija LLC lika atmaksāt 8813,92 eiro, ko centrs arī izdarīja, bet VKKF sākotnēji pieprasītos 70 932 eiro centrs noteiktajā laikā nespēja atmaksāt, tādēļ fonds pauda gatavību likumdošanā noteiktajā kārtībā vērsties tiesā ar prasību pret centru.

Turpmāk funkcijas un uzdevumus Latvijas literatūras popularizēšanai ārvalstīs, kurus līdz šim veica LLC, īstenos Latvijas Rakstnieku savienība un Latvijas Grāmatizdevēju asociācija, kā arī Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja, kas nodarbojas ar Latvijas plānoto dalību Londonas grāmatu tirgū 2018.gadā Baltijas valstu viesu statusā.

LLC tika dibināts 2002.gadā, un to dibināja eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kā arī rakstnieki Andris Grīnbergs (Akmentiņš), Liāna Langa (Bokša), Nora Ikstena, Maima Grīnberga-Preisa, Pauls Bankovskis, Pēteris Bankovskis, Pēteris Draguns, Karstens Lomholts, Ieva Lešinska-Geibere, Kārlis Vērdiņš un Kultūras fonds.

LLC tika veidots, lai nodrošinu augstvērtīgas Latvijas prozas, dzejas, dramaturģijas, publicistikas un bērnu literatūras atpazīstamību un pieejamību pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas