Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

VL-TB/LNNK līderi EP vēlēšanās - Zīle, Broka un Kols, Latvijas attīstībai - Žagars

Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) dome ceturtdien apstiprināja partijas sarakstu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām - ar pirmo numuru vēlēšanās startēs pašreizējais eiroparlamentārietis Roberts Zīle, otrais numurs būs tieslietu ministrei Baibai Brokai, bet trešais - Kultūras ministrijas parlamentārajam sekretāram Rihardam Kolam.

Tālāk VL-TB/LNNK sarakstā būs režisors Edvīns Šnore, Rēzeknes Augstskolas rektors Edmunds Teirumnieks, Kocēnu novada domes deputāte Evija Nagle, jurists Uldis Brūns, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas Bauskas filiāles vadītāja Līga Jankova, Carnikavas novada domes deputāte un Saeimas sekretāra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) biroja vadītāja Daiga Kalnbērziņa, kā arī Rīgas domes deputāts un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Eksporta veicināšanas nodaļas vadītājs Andris Pārups.

11.numurs sarakstā būs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Eināra Cilinska (VL-TB/LNNK) biroja vadītājai Marikai Zeimulei, tālāk sarakstā iekļauta Talsu novada domes deputāte un Talsu autotransporta Pasažieru pārvadājumu daļas vadītāja Ilze Indriksone, Latvijas gaisa satiksmes iepirkumu speciālists konsultants Ēriks Ezeriņš un juriste Krista Veita.

Savukārt sarakstu noslēgs jurists Edgars Jansons, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ierēdnis Māris Klismets.

Arī partijas Latvijas attīstībai valde ir apstiprinājusi režisoru, uzņēmēju un bijušo Latvijas Nacionālās operas vadītāju Andreju Žagaru kā sava saraksta līderi Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kā arī vienojusies par 4000 zīmju programmu Leposimies ar Latviju!. Kā iespējamie kandidāti vēlēšanām tiks vērtēti partijas ģenerālsekretārs, bijušais Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce un Latvijas Eksportētāju un investoru kluba un partijas valdes loceklis Dans Titavs.

Par to aģentūru LETA informēja Latvijas attīstībai komunikācijas konsultante Dagnija Lejiņa.

Pilnu deputātu kandidātu sarakstu EP vēlēšanām valde apstiprinās tuvāko nedēļu laikā. Kā kandidāti apspriešanai ir izvirzīti arī Pūce, Titavs, zvērināta advokāte un uzņēmēja Liene Cakare, valsts pārvaldes eksperte Olga Geitus-Eitvina, 11.Saeimas deputāts un valdes loceklis Vladimirs Reskājs un citi.

"Pēdējā desmitgadē Latvija Eiropā ir ieguvusi plašu atpazīstamību kā viena no spilgtākajām kultūras lielvalstīm, kuras sasniegumi balstīti mūsu mākslinieku panākumos starptautiskā mērogā. Latvijas kultūrai piemīt ļoti spēcīgs radošais potenciāls un konkurētspēja Eiropas kontekstā, radot pievienoto vērtību un atdevi valsts ekonomikā," norādīja Žagars.

"Sasniegumi kultūras sfērā veido valsts tēlu un vairo tās atpazīstamību, vienlaikus sekmējot investoru piesaisti un paplašinot iespēju robežas biznesa pasaulē. Līdz šim Latviju EP ir pārstāvējuši galvenokārt tautsaimniecības speciālisti, tādēļ svarīgi, lai turpmāk astoņu Latvijas EP deputātu vidū būtu arī viens kultūras nozares pārstāvis. Mans mērķis - strādāt EP Kultūras un izglītības komitejā, lai attīstītu būtisko saikni starp Latvijas un Eiropas kultūrpolitikas procesiem," akcentē režisors.

Valde apstiprinājusi arī 4000 zīmju programmu Leposimies ar Latviju!, kurā aicina izmantot jaunas un radošas pieejas cieņpilnai un kompetentai Latvijas interešu pārstāvniecībai Eiropas Savienībā. Latvijas kā kultūras lielvalsts tēlu var izmantot arī plašākā mērogā, aktīvi stimulējot citu valstu politiķu, uzņēmēju, tūristu un masu mediju interesi par Latviju.

Programmā uzsvērta arī nepieciešamība aktīvākai uzņēmēju interešu pārstāvniecībai - veicinot eksportu vai samazinot birokrātiju. Tāpat īpaši tiks atbalstītas tās likumdošanas iniciatīvas, kas vērstas uz nacionālās kultūras, izglītības un zinātnes jomas attīstību. Latvijas intereses būs jāpārstāv arī ES tuvāko gadu prioritārajos jautājumos, piemēram, aktīvāka ES politika Austrumeiropas reģionā, konkurences palielināšana energoresursu tirgos, jauniešu bezdarba mazināšanas programmu finansējuma līdzsvarota sadale, kā arī atbalsta palielināšana Latvijas lauksaimniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas