Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

VL-TB/LNNK ministri neatbalsta finanšu piešķiršanu parakstu vākšanai par krievu kā otru valsts valodu

Parakstu vākšana par grozījumiem Satversmē, lai krievu valodai noteiktu valsts valodas statusu, ir pretrunā ar Latvijas valsts dibināšanas jēgu un Latvijas Republikas Satversmes 1. panta – "Latvija ir neatkarīga demokrātiska republika" - būtību, uzskata Nacionālās apvienības Visu Latvijai! – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK ministri Gaidis Bērziņš un Žaneta Jaunzeme–Grende.

"Tērēt valsts budžeta līdzekļus pretvalstisku darbību finansēšanai ir amorāls lēmums, ko Nacionālās apvienības ministri atsakās atbalstīt. Uzskatām, ka šāda parakstu vākšana var radīt etnisku spriedzi Latvijas sabiedrībā, kā arī daļā iedzīvotāju veicināt necieņu pret Latvijas valsti, tās simboliem un latviešu valodu kā vienu no valsts uzbūves pamatiem," norādīja VL! – TB/LNNK.

Nacionālās apvienības ministri neatbalsta Ministru Kabineta rīkojuma projektu „Par līdzekļu novirzīšanu parakstu vākšanai likumprojekta „Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” ierosināšanai”, kas paredz minētās parakstu vākšanas organizēšanu finansēt no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētajiem gadījumiem, VL!-TB/LNNK pauda paziņojumā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas