Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

VL-TB/LNNK plāno prasīt Kozlovska demisiju; ministrs policistu darbu 16.martā vērtē atzinīgi

Nacionālā apvienība Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) pirmdien plāno prasīt iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) demisiju, jo policija pieļāvusi, ka pie Brīvības pieminekļa vairākus simtus leģionāru atceres gājiena dalībnieku pretējās nometnes pārstāvji - biedrības Apvienība pret nacismu aktīvisti - sagaidīja ar skaļām sirēnām un ausīs griezošu mūziku krievu valodā.

Savukārt iekšlietu ministrs uzskata, ka policija leģionāru piemiņas pasākumā bijusi savu uzdevumu augstumos.Saeimas deputāts Jānis Dombrava (NA) pauda viedokli, ka no iekšlietu ministra puses ir nolaidība pieļaut, ka pie Brīvības pieminekļa notiek "šāda griezīga krievu marša skaļa skandināšana", uz ko policija nereaģē, bet rīkojas pat pretēji. Ja ministrs nav ticis galā, acīmredzot amats būs jāatstāj, sprieda Dombrava.Vaicāts, vai politiskais spēks neplāno vērsties pret Rīgas domi, kas saskaņoja pasākumus, un mēru Nilu Ušakovu (SC), politiķis teica, ka to arī var darīt, taču svarīgāks ir uzdevums Ušakovu nomainīt. Dombrava norādīja, ka pagaidām to nevar izdarīt, ja vien Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija viņu neatlaiž, bet līdz pilnīgai nomaiņai esot jāpagaida apmēram 2,5 mēneši. Dombrava atzina, ka liela daļa atbildība jāuzņemas arī Rīgas domei, bet iekšlietu ministram - par situāciju ar kārtību.Vaicāts, vai policijai vajadzēja liegt mūzikas un tekstu atskaņošanu, politiķis norādīja, ka pie lielākā svētuma - Brīvības pieminekļa - šādas lietas nav pieļaujamas.Kozlovskis savukārt vērtēja, ka policija pasākumā ir bijusi savu uzdevumu augstumos un nodrošinājusi sabiedrisko kārtību. Ministrs atzīmēja, ka visi pasākumi bija pieteikti un saskaņoti, un to organizētāji nekādus pārkāpumus nepieļāva.Ministrs gan atzina, ka "Apvienības pret nacismu" atskaņotā mūzika un teksti raisīja klātesošajos sakāpinātas emocijas. Viņš teica, ka arī pagājušajā gadā leģionāru pretinieki bija plānojuši atskaņot skaļu mūziku, taču, iespējams, tehnisku iemeslu dēļ tā nebija tik labi dzirdama.Policija izdarīja to, kas tai bija jāizdara, neatkarīgi no savas politiskās pārliecības vai emocijām, teica ministrs un norādīja, ka tā rezultātā neviens cilvēks necieta un fiziski konflikti netika pieļauti.Jau ziņots, ka pretēji iepriekšējos gados novērotajai klaigāšanai un dažādiem savstarpējiem apvainojumiem, leģionāru atceres pasākumi un to pretinieku aktivitātes šorīt pie Brīvības pieminekļa sākās klusi. Tomēr brīdī, kad piemineklim tuvojās vairāki simti leģionāru atceres gājiena dalībnieku, pretējās nometnes pārstāvji skaļruņos sāka atskaņot sirēnu skaņu, ļoti skaļu, ausīs griezošu mūziku krievu valodā, kā arī uzrunas.Vairāki VL-TB/LNNK politiķi mēģināja nokļūt pie biedrības aktīvistiem, kas atradās aiz barjeras, taču policija viņus apturēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas