Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

VM Covid-19 dēļ rosinās pārtraukt klātienes mācības pirmsskolas un augstākās izglītības iestādēs

Veselības ministrija (VM) ceturtdien Krīzes vadības padomes (KVP) sēdē rosinās no pirmdienas, 16.marta, pārtraukt klātienes mācības pirmsskolas un augstākās izglītības iestādēs, mikroblogošanas vietnē Twitter paziņoja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Tāpat tiks aicināts pieņemt lēmumu par divu nedēļu karantīnas noteikšanu pēc skolēnu brīvdienām skolās.

Vienlaikus VM lūgs KVP noteikt publisku "pasākumu ierobežošanu līdz 500 cilvēkiem," tviterī informē Viņķele.

Arī izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) mikroblogošanas vietnē Twitter norādīja, ka pēc skolēnu brīvlaika skolās mācību procesu plānots noteikt divas nedēļas attālināti. Viņa skaidro, ka šobrīd Izglītības un zinātnes ministrija apzina, cik pieejami un kādi bērniem ir saziņas veidi, un sīkāka informācija sekos pēc KVP.

Kā ziņots, Latvijā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 līdz šim atklāta desmit cilvēkiem, no kuriem deviņi ir vienas grupas tūristi, kas 7.martā Latvijā atgriezušies ar vienu reisu no slēpošanas kūrorta Itālijā.

Tikmēr visā pasaulē Covid-19 gadījumu skaits 114 valstīs sasniedzis 118 000, un no šīs slimības miris 4291 cilvēks, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss 11.martā paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.

Ņemot vērā minēto, Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien plkst.14 atkal ir sasaucis KVP sēdi, aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Pievienota 4.rindkopa.

Top komentāri

ta nu gan
t
Ko tas dos? Vai tad covid vīruss rodas skolās? Līdz šim vīruss ir ievazāts no Itālijas. (Protams ģeogrāfija ar laiku dažādosies) Ir jāievieš sanitārā robežkontrole un reāla karantīna visiem slēpotājiem un jebkuram, kas atgriežas no ...laikam jau šobrīd jebkurienes (varbūt vienīgi Ķīna nu jau ir gandrīz vīrusu brīva valsts). Skolu slēgšana ir aktīvas darbības imitācija. Un kas būs pēc divām nedēļām? Rozentāles gaidītais siltums un pavasaris, kad vīruss pats apstāsies? Pēc 2 nedēļām, ja neapstādināsiet ievazāšanu, jau vispār uz ielas nedrīkstēs iziet. Viņķele, ja Tev nav sagatavotas 20000 gultasvietas ar elpināmiem aparātiem, sāc kaut ko reālu darīt. Varbūt mums ir tās teltis vismaz, kas Itālijā, jo slimnīcu palātās un gaiteņos nav vietas? Nav taču, protams, tātad centies, lai slimība ienāktu pēc iespējas lēnāk.
starp citu
s
Pašlaik ir 16 gadījumi, un pēc visa spriežot ievazāti no Itālijas. Vai nav vienkāršāk tos slēpju fanus izolēt kādā slēgtā skolā ar dienesta viesnīcu nekā slēgt skolas un augstskolas?
Dīvaini
D
Eksperimentēs ar vidējās izglītības mācību iestādēm?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas