Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VM: Krāpnieki izsūta viltus e-pastus ar aicinājumiem vakcinēties pret Covid-19

Krāpnieki izsūta viltus e-pastus ar aicinājumiem vakcinēties pret Covid-19, informēja Veselības ministrija (VM). VM aicina būt uzmanīgiem un ignorēt šo un citus e-pastus ar aizdomīgiem aicinājumiem vakcinēties.

Tāpat ministrijā norāda, ka drīz ikvienam Latvijas iedzīvotājam būs iespēja pieteikties savai vakcīnai pret Covid-19 īpaši veidotā vietnē, kuras pārvaldītājs būs VM. Pieteikšanās notiks, autorizējoties caur portālu Latvija.lv, kur norādītie dati tiks rūpīgi aizsargāti un lietoti vakcinācijas rindas plānošanai.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija Latvijā Cert.lv aģentūrai LETA norādīja, ka ir informēta par krāpnieciskajiem e-pastiem, kuros iedzīvotāji tiek aicināti it kā pieteikties vakcinācijai. Patlaban notiekot apstākļu noskaidrošana.

Cert.lv aicina aktuālo informāciju par vakcināciju iegūt no oficiālām vietnēm un pirms jebkādas personīgās informācijas ievadīšanas rūpīgi izvērtēt tīmekļa vietni, pārlūka programmā redzamo vietnes adresi un to, kādā ceļā uz šo vietni nokļuvāt.

Jau ziņots, ka iedzīvotāju agrīnajai reģistrācijai vakcinēšanai pret Covid-19 tiks izmantota vietne manavakcina.lv, liecina vakcinēšanas plāns.

Vienas stundas laikā portāla manavakcina.lv testa versijā iespēju pietiekties vakcīnai pret Covid-19 izmantoja 700 cilvēki, žurnālistiem iepriekš pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

"Tas nebija tā pat domāts, ka būtu iespēja publiski pieteikties. Tika veikti sistēmas testi, un kaut kāda daļa sabiedrības bija pamanījusi, ka šī mājaslapa ir pieejama internetā," atgadījumu skaidroja ministrs.

Cilvēki, kas pieteicās šajā testa versijā, tiks informēti par iespēju pieteikties, kad tas būs iespējams, tomēr viņu patlaban sniegtie dati nevarēs tikt izmantoti vēlāk.

Pavļuts uzsver, ka šobrīd vietne darbojas testa vidē. Šobrīd pieeja tai slēgta. "Uzlabosim un oficiāli informēsim par agrīnās pieteikšanās rīka palaišanu," atzīmēja ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas