Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

VM rosina veselības mācību skolās noteikt par obligātu

Izprotot veselības izglītības jautājumu apguves nozīmīgumu, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) veselības izglītības turpmākajā pilnveidē atbalsta kompleksus, vispusīgus risinājumus. IZM plāno pilnveidot mācību priekšmetu programmu paraugus, veicinot integrētu veselības un sporta izglītības, un cilvēkdrošības jautājumu pēctecīgu apguvi visos izglītības posmos, portālu Diena.lv informēja IZM.

Pirmdien, 8.aprīlī, Ministru kabineta komitejā tika izskatīts Veselības ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums Par mācību priekšmeta Veselības mācība iekļaušanu vispārējās vidējās un profesionālās izglītības mācību programmās.  Veselības ministrija ierosina ar 2014./2015.mācību gadu mācību priekšmetu Veselības mācība noteikt par obligātu vispārējās vidējās un profesionālās izglītības mācību programmās.

2013.gada februārī 5. un 9.klašu skolēni piedalījās Valsts izglītības satura centra izstrādātajā diagnosticējošajā pārbaudes darbā tikai par veselības izglītības jautājumiem. Diagnosticējošā darbā tika iekļautas tēmas par konfliktiem, to risināšanu un attiecību veidošanu, emocijām un stresa vadīšanu, reproduktīvo veselību, ģimeni un tās plānošanu, veselību veicinošiem paradumiem, atkarību izraisošo vielu ietekmi uz veselību, veselīgu uzturu, infekciju izplatīšanos, drošību un pirmo palīdzību. Kopumā skolēnu demonstrētās zināšanas vērtējamas kā labas. Diagnosticējošais darbs arī ļāvis atklāt tos jautājumus, kuru apguvei turpmāk būtu nepieciešams pievērst lielāku uzmanību, piemēram, tēmām par augšanu un attīstību un par medikamentu ietekmi uz cilvēka organismu.

IZM saskaņā ar Valdības rīcības plāna Deklarācijas par Valda Dombrovska vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību īstenošanai līdz 2013.gada 1.decembrim plāno pilnveidot mācību priekšmetu programmu paraugus, veicinot integrētu veselības un sporta izglītības, un cilvēkdrošības jautājumu pēctecīgu apguvi pirmsskolas izglītībā, pamatizglītībā un vidējā izglītībā, tai skaitā vidējā profesionālajā izglītībā. Tāpat IZM plāno sagatavot grozījumus Ministru kabineta noteikumos par valsts profesionālās vidējās izglītības standartu un valsts arodizglītības standartu, paredzot profesionālajā izglītībā apgūstamajā mācību saturā noteikt obligātu veselības izglītības moduli.

Lai izvērtētu MK noteikumus par valsts standartu pamatizglītībā un pamatizglītības mācību priekšmetu standartiem, un izstrādātu priekšlikumus grozījumiem par mācību priekšmeta Sociālās zinības saturu, programmu paraugiem un par izglītojamo zināšanu, prasmju un attieksmju diagnostiku par veselības izglītības jautājumiem, IZM piekrīt ierosinājumam izveidot darba grupu, iesaistot Veselības ministriju, Labklājības ministriju, veselības nozares un izglītības nozares nevalstiskās organizācijas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas