Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

VM: Šogad par 63% pieaudzis plānoto pediatra konsultāciju apjoms

Lai uzlabotu pediatru pieejamību, šogad plānoto pediatra konsultāciju apjoms ir par 67% lielāks nekā pērn, nodrošinot bērniem vairāk nekā 50 000 valsts apmaksātas pediatru konsultācijas, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Undīne Šulca.

Pēc viņas paustā, veselības nozarē bērnu veselības aprūpe ir prioritāte, un šogad veselības nozares finansējuma pieauguma dēļ palielinājies finansējums bērnu veselības aprūpei, kā arī nodrošināti jauni pakalpojumi. Kopumā šogad ārstu konsultācijām, diagnostiskajiem izmeklējumiem un citiem ambulatorajiem pakalpojumiem bērniem plānoti 74 miljoniem eiro, kas ir par 14 miljoniem eiro vairāk nekā pērn.

Šulca informēja, ka no šī gada veikti arī būtiski uzlabojumi valsts apmaksātā bērnu zobārstniecībā attiecībā uz izmantojamajiem materiāliem. Bērniem līdz 15 gadu vecumam zobu labošanā var tikt izmantotas tikai baltās jeb kompozīta materiālu plombes, kas saskaņā ar Eiropas noteikto regulu ir piemērotākas bērnu zobu ārstēšanai. Līdz šim baltās plombes tika izmantotas priekšzobu labošanai.

Vienlaikus palielināti pakalpojumu tarifi, atbilstoši kuriem tiek maksāts par zobārstniecības pakalpojumu sniegšanu bērniem - līdz ar to šogad zobārstniecībai plānoti par 4,2 miljoniem eiro vairāk jeb kopumā 13,2 miljoni eiro. Tādējādi tiek veicināta ārstniecības iestāžu motivācija sniegt bērniem valsts apmaksātus zobārstniecības pakalpojumus.

Vēl viens jauninājums ir insulīna sūkņu apmaksa bērniem ar insulīnatkarīgo cukura diabētu, proti, to nodrošināšana no valsts budžeta līdzekļiem sākta šogad. "Ņemot vērā, ka insulīna ievadīšana jāveic vairākas reizes dienā, speciālā sūkņa lietošana atvieglo insulīna ievadi, nodrošinot tā vienmērīgu izdalīšanos un mazākas glikozes līmeņa svārstības. Kopumā insulīna sūkņu un saistītā aprīkojuma nodrošināšanai no valsts budžeta šogad plānoti 710 000 eiro," skaidroja Šulca.

Tāpat, lai diagnosticētu dzīvībai bīstamus elpošanas traucējumus miegā un citus ar miegu saistītus traucējumus, šogad no valsts budžeta līdzekļiem sākta poligrāfijas un polisomnogrāfijas izmeklējumu apmaksa bērniem. Pakalpojuma sniegšanai plānoti vairāk nekā 330 000 eiro, kas ļaus veikt izmeklējumu aptuveni 2000 pacientu.

VM norāda, ka darbs pie bērnu veselības aprūpes pakalpojumu attīstības un to pieejamības uzlabošanas nepārtraukti turpinās - jaunu pakalpojumu ieviešana un uzlabojumi tiek veikti pakāpeniski, pieejamo budžeta līdzekļu ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas