Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

VMD šogad atklājis un dzēsis meža ugunsgrēkus 220,38 hektāru platībā

Laika posmā no 1.janvāra līdz 20.jūlijam Valsts meža dienests (VMD) atklājis un dzēsis 434 meža ugunsgrēkus ar kopējo meža zemes platību 220,38 hektāri, liecina VMD statistika.

Tostarp pagājušajā nedēļā dzēsto ugunsgrēku statistika liecina, ka svētdien, 19.jūlijā, VMD atklājis un dzēsis četrus meža ugunsgrēkus ar kopējo platību 0,03 hektāri, 18.jūlijā - četrus meža ugunsgrēkus ar kopējo platību 1,75 hektāri, 17.jūlijā - septiņus meža ugunsgrēkus ar kopējo platību 3,27 hektāri.

Savukārt ceturtdien,16.jūlijā VMD atklājis un dzēsis piecus meža ugunsgrēkus 0,04 hektāru kopējā platībā, 14.jūlijā - divus meža ugunsgrēkus ar kopējo platību 0,07 hektāri. Pagājušajā trešdienā, 15.jūlijā un pirmdienā, 13.jūlijā Latvijas mežos nav bijis neviens meža ugunsgrēks.

VMD gan joprojām aicina būt uzmanīgiem mežā ar uguni, jo meža ugunsnedrošais laikposms turpinās.

24.aprīlī izsludināts meža ugunsnedrošais laikposms, kas parasti ilgst līdz rudenim. Šajā laikā meža īpašniekiem un tiesiskajiem valdītājiem ir jānodrošina ugunsdrošības noteikumu prasību ievērošana mežā.

Tāpat meža ugunsnedrošajā laikaposmā ikvienam cilvēkam, uzturoties mežā, jāievēro stingrākas ugunsdrošības prasības. Tostarp, uzturoties mežos un purvos ugunsnedrošajā periodā aizliegts nomest degošus vai gruzdošus sērkociņus, izsmēķus vai citus priekšmetus, liegts kurināt ugunskurus, izņemot īpaši ierīkotas vietas, kas nepieļauj uguns izplatīšanos ārpus šīs vietas, kā arī liegts atstāt ugunskurus bez uzraudzības un dedzināt atkritumus.

Šajā periodā aizliegts braukt ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem pa mežu un purvu ārpus ceļiem un veikt jebkuru citu darbību, kas var izraisīt ugunsgrēku.

Ugunsdrošības neievērošana un kūlas dedzināšana mežos ir administratīvi sodāma. Šāda rīcība apdraud ne tikai biotopus un dzīvo radību mežos, laukos un pļavās, bet arī cilvēku īpašumus, veselību un dzīvību.

2019.gadā kopumā Latvijā meža ugunsgrēki dzēsti 1110 reižu kopumā 821,67 hektāru platībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas