Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

VNĪ piedāvā Jūrmalas rezidenci arī pārdot izsolē

Viens no iespējamiem variantiem, ko darīt ar Jūrmalas rezidenci, kuru neizmanto jaunais prezidents Andris Bērziņš, ir pārdot īpašumu izsolē, aģentūrai BNS apliecināja uzņēmuma "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārstāve Daiga Laukšteina.

Viņa pastāstīja, ka VNĪ vēstulē Valsts prezidenta kancelejai (VPK) tiek piedāvāti trīs iespējamie varianti, kā iziet no situācijas, ņemot vērā, ka Bērziņš nolēmis prezidentūras laikā nedzīvot Jūrmalas rezidencē.

Viens no iespējamiem variantiem ir nekustamo īpašumu atsavināt jeb pārdot izsolē. "Ja būs šāds variants, tad notiks nekustamā īpašuma izvērtēšana," norādīja Laukšteina.

Tā kā VNĪ ieguldījuši lielus līdzekļus rezidences rekonstrukcijā, otrs risinājums ir noslēgt ar VPK nomas līgumu uz 20 gadiem, saglabājot līdzšinējo nomas maksas apmēru – 18 169,44 lati mēnesī, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Pašreizējais nomas līgums beidzas nākamā gada martā, tāpēc jālemj par turpmāko rīcību.

"Nomas maksājumu veidā tiktu apmaksāti visi kapitālieguldījumi un segti obligātie maksājumi – apsaimniekošana un uzturēšana," paskaidroja Laukšteina.

Savukārt, kamēr rezidenci neizmanto Bērziņš, VNĪ piedāvā iznomāt to privātpersonai. Līdz ar to VPK nomas maksājumi tiktu samazināti par tādu summu, kādu maksātu īrnieks. Privātpersonas īres maksu noteiks VNĪ, izvērtējot brīvā tirgus piedāvājumu. Kā atrast īrnieku, vēl neesot domāts, piebilda VNĪ pārstāve.

Tikmēr trešais variants paredz noslēgt ar VPK nomas līgumu uz divdesmit gadiem, nosakot īres maksu tādā apmērā, lai segtu VNĪ uzturēšanas un apsaimniekošanas izdevumus jeb obligātos maksājumus, bet ar nosacījumu, ka no valsts budžeta tiek atlīdzināti VNĪ veiktie kapitālieguldījumi rezidences atjaunošanā. Obligātie maksājumi ir 2379, 61 latu mēnesī bez PVN.

VNĪ lūgusi prezidenta kanceleju šos variantus izvērtēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas