Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

VNĪA bijušais ģenerāldirektors Motte no TM vēlas piedzīt 115 399 latu morālo kompensāciju

Valsts nekustamā īpašuma aģentūras (VNĪA) bijušais ģenerāldirektors Jānis Motte vērsies Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā ar prasību pret Tieslietu ministriju (TM) par 115 399 latu morālās kompensācijas piedziņu saistībā ar dzīvokļu izīrēšanas krimināllietu. Tiesa lietu skatīs 20.novembrī, informēja tiesā.

Kā ziņots, 2001.gada decembrī Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors cēla apsūdzību pret bijušajiem VNĪA valdes locekļiem - Andi Zalpēteru, Voldemāru Sprūžu, Andri Priedīti, Ervīnu Ceihneru un Māri Tekocēlu -, kā arī Jāni Motti. Prokuratūra lietu tiesai nodeva 2004.gada sākumā. Apsūdzībā toreiz bija norādītas 173 nelikumīgu dzīvokļu piešķiršanas gadījumu epizodes. Lietas izskatīšanā prokurors Aleksandrs Stepanovs atteicās no 72 epizodēm un no apsūdzības daļas par zaudējumu nodarīšanu valstij. Lietas izmeklēšana ilga vairākus gadus.

Apsūdzības raksts lietā liecināja, ka ar Mottes gādību valsts dzīvokļu īres tiesības saņēma bijušais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume (TB/LNNK), bijušais vides ministrs Vents Balodis (TB/LNNK), VNĪA valdes locekļi un tagad apsūdzētie Teko un Zalpēteris, kā arī komponists Raimonds Pauls (TP) un citi. Dzīvokļi ar VNĪA valdes lēmumu izīrēti Rīgā, Liepājā, Jūrmalā, Jelgavā un Daugavpilī. Gan Rīgas Centra rajona tiesa, gan Rīgas apgabaltiesa pieņēma apsūdzētajiem attaisnojošu spriedumu šajā lietā.

Kā norādīja tieslietu ministra Jāņa Bordāna (VL-TB/LNNK) preses sekretāre Līga Ādamsone, TM 2011.gada maijā sniedza paskaidrojumus lietā, norādot, ka ministrija konkrēto prasību neatzīst. Tāpat, kā paskaidroja Ādamsone, vienošanās ar Motti nav plānota, kā arī cita kompensācijas summa nav piedāvāta. Likums "Par izziņas iestādes, prokuratūras vai tiesas nelikumīgas vai nepamatotas rīcības rezultātā nodarīto zaudējumu atlīdzināšanu" neparedz TM pilnvaras lemt par morālā kaitējuma apmēru, tajā skaitā vienojoties ar personu.

Morālā kaitējuma fakta esamību konstatē un tā apmēru nosaka tiesa civilprasības kārtībā. Citus komentārus TM pagaidām nesniedza.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas