Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VP likvidējusi laboratoriju, kurā izņemta bīstama narkotiskā viela

Valsts policijas (VP) amatpersonas ir likvidējušas laboratoriju, kurā arī izņemta narkotiskā viela, kas satur izotonitazēnu, aģentūrai LETA pavēstīja VP pārstāve Krista Andersone.

Viņa norādīja, ka 1.jūlijā, Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām veicot izmeklēšanas darbības kriminālprocesā, tika identificēta un pārtraukta organizētās grupas darbība. Likumsargi konstatēja laboratoriju, kurā tika atrasta narkotiskā viela, kas satur izotonitazēnu. Saistībā ar notikušo tika aizturētas trīs personas.

Likumsargi no nelegālās aprites izņēma 1,1 kilogramu izotonitazēnu saturošo vielu, kura aptuvenā vērtība tirgū ir 110 000 eiro. Izotonitazēna iedarbība uz cilvēka organismu ir spēcīgāka nekā heroīns, un tās lietošanas sekas ir būtiskākas, smagākas un ilgtermiņa.

Policijas darbinieki, veicot izmeklēšanas darbības, aizturēja trīs personas - 1958., 1968. un 1972.gadā dzimušus vīriešus, kuri ieņēma vadošo lomu izotonitazēna izplatībai Latvijas teritorijā. Divas personas tika aizturētas laboratorijā, kurā nodarbojās ar izņemtās vielas fasēšanu un iepakošanu tālākai realizācijai, minētās personas iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā.

Savukārt trešā persona, kura visticamāk ir grupas organizators, iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā un ir sodīts par slepkavību sevišķi pastiprinātos apstākļos. Persona ieslodzījumā pavadījusi deviņus gadus un tika atbrīvota 2017.gadā.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. 1.panta trešās daļas, proti, par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, ja tā izdarīta lielos apmēros. Par šo noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Divām personām ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, bet trešajai personai ar brīvības atņemšanu nesaistītais drošības līdzeklis.

VP preses paziņojumā citēts VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs, kurš norādījis, ka cīņa ar narkotiskajām vielām ir viena no VP prioritātēm. Viņš atzīmējis, ka, ņemot vērā, ka minētā viela tikai ienāk Latvijas tirgū un ir konstatēti tikai pieci izņemšanas gadījumi, ir svarīgi laiku identificēt un pārtraukt šīs vielas izplatību. 

Attiecīgi viņš aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un aktīvi ziņot par narkotisko vielu tirdzniecības vietām, zvanot policijai pa tālruņa numuru 110.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas