Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

VP reģistrējusi 19 notikumus, kas saistīti ar aģitācijas noteikumu pārkāpumiem un iespējamo balsu pirkšanu

Valsts policija (VP) sestdien kopumā reģistrējusi 19 notikumus, kas saistīti ar iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas un sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpumiem, kā arī ar iespējamo balsu pirkšanu, aģentūrai LETA pavēstīja VP pārstāvji.

Saistībā ar priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumu pārkāpumiem, piemēram, nenoņemtiem partijas reklāmu vides plakātiem, afišām vai par bukletu dalīšanu, ir sākti pieci administratīvā pārkāpuma procesi un četras resoriskās pārbaudes.

Šajās pašvaldību vēlēšanās VP ir biežāk saņēmusi informāciju par iespējamiem balsu pirkšanas gadījumiem, un saistībā ar šiem gadījumiem VP ir sākusi piecas resoriskās pārbaudes - divas Rīgas, divas Zemgales un vienu Vidzemes reģionā.

Tāpat ir saņemta informācija par četriem sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpumiem, un šie gadījumi vēl tiek vērtēti. Visvairāk no šodien reģistrētajiem notikumiem ir fiksēti Rīgas reģionā.

Lai gan ir fiksēti atsevišķi iespējamie pārkāpumi, kopumā VP vēlēšanu dienu vērtē kā salīdzinoši mierīgu, bez būtiskiem starpgadījumiem.

Arī Valsts drošības dienesta (VDD) vērtējumā vēlēšanu diena aizvadīta bez būtiskiem incidentiem, aģentūrai LETA pavēstīja VDD pārstāvji.

VDD saņemta dažāda rakstura informācija par iespējamiem pārkāpumiem, tostarp par mēģinājumiem prettiesiski ietekmēt vēlētāju izvēli. Pašvaldību vēlēšanu dienā saņemti vairāk par 70 tā dēvētajiem signāliem, no kuriem puse bijusi par VDD kompetencē esošiem jautājumiem. 

Kopumā, ieskaitot laiku pirms vēlēšanām, saņemti vairāk nekā 150 signāli, no kuriem puse bijusi par VDD kompetencē esošiem jautājumiem.

Daļu gadījumu VDD jau ir pārbaudījis, negūstot apstiprinājumu iespējamām prettiesiskām darbībām, taču par daļu pārbaude vēl turpinās. VDD šobrīd nav sākts neviens kriminālprocess.

Jau ziņots, ka sestdien policija sākusi divas resoriskās pārbaudes par iespējamu balsu pirkšanu Alūksnes un Aizkraukles iecirkņu apkalpojamā teritorijā.

Savukārt piektdien sākts kriminālprocess par iespējamu balsu pirkšanu Jēkabpilī. Kriminālprocess sākts par faktu, nevis pret kādu konkrētu personu. Kriminālprocess pēc piekritības nodots VDD, kura kompetencē ir izmeklēt šāda veida nodarījumus.

Par šādu pašu iespējamu pārkāpumu, kas arī noticis Zemgales reģionā, piektdien policija sākusi arī resorisko pārbaudi.

Sestdien Latvijā notiek pašvaldību vēlēšanas, kurās var balsot no plkst.7 līdz 20. Šajās vēlēšanās jāievēlē 664 deputāti kopumā 40 pašvaldībās - sešās valstspilsētās un 34 no jauna izveidotajos novados, kuri sāks darbu 1.jūlijā līdz ar administratīvi teritoriālās reformas stāšanos spēkā.

Pašvaldību vēlēšanas sestdien nenotiek Rīgā, kur dome tika ievēlēta ārkārtas vēlēšanās pērn, kā arī Rēzeknes novadā un Varakļānu novadā, kur vēlēšanas tika apturētas pēc ST sprieduma. Vēlēšanas Varakļānu novadā un Rēzeknes novadā notiks 11.septembrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas