Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

VUGD formas tērpu iegādei piešķir 1,3 miljonus eiro

Valdība otrdien atbalstīja 1 317 536 eiro piešķiršanu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD), lai nodrošinātu jaunu formas tērpu un speciālā apģērba iegādi.

VUGD vērtējumā, situācija ar formas tērpu nodrošināšanu dienestā ir kritiska. Patlaban nevienam glābējam nav izsniegts lietošanā pilns ikdienas formas tērpa komplekts ar visiem lietošanai derīgiem formas tērpa priekšmetiem.

VUGD 2023.gada budžeta izstrādes procesā, sagatavoja prioritārā pasākuma pieteikumu par papildu finansējuma piešķiršanu pārejai uz jaunā parauga formas tērpiem, tomēr pieteikums netika atbalstīts un papildu finansējums netika piešķirts.

Dienestam ir nepietiekams finansējums arī ugunsdzēsēju speciālā apģērba priekšmetu iegādei. Lai nodrošinātu ugunsdzēsības un glābšanas darbu veikšanu, neapdraudot ugunsdzēsēju glābēju drošību, kritiski svarīgi iegādāties šādus speciālā apģērba priekšmetus: ugunsdzēsēju speciālos aizsargtērpus, aizsargcimdus un ugunsdzēsēja aizsargķiveres.

VUGD iepirkuma procedūru rezultātā ir noslēdzis vispārīgās vienošanās ar piegādātajiem par jaunā parauga formas tērpa priekšmetu piegādēm.

Viena vispārīgā vienošanās par jaku iegādi ir parakstīšanas stadijā. Pieejamais finansējuma apmērs ir nepietiekams, lai nodrošinātu glābējus ar dienesta pienākumu veikšanai nepieciešamiem formas tērpiem un speciālā apģērba priekšmetiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas