Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

VUGD priekšnieka vietnieka dienesta dzīvokļa īri paceļ par centu kvadrātmetrā

Pēc Valsts kontroles (VK) aizrādījuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietniekam Intaram Zitānam dienesta dzīvokļa īri paceļ vien par centu kvadrātmetrā, vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Pirms gada VK revidēja Iekšlietu dienestu īpašumus, un vislielāko kritiku izpelnījās ugunsdzēsēji, kas vienu depo bija izmantojuši medību vajadzībām, bet citos esošie dzīvokļi par zemām cenām bija izīrēti ar dienestu nesaistītām personām. Revidentu sašutumu izpelnījās arī Ugunsdzēsības koledžas dienesta viesnīcas izmantošana, jo kadetiem, kas apgūst ugunsdzēsēju prasmes, par dzīvošanu tur bija jāmaksā trīs reizes vairāk nekā tajā pašā ēkā esošo divu dzīvokļu iemītniekiem.

Viens no dzīvokļiem nodots arī Zitānam, kurš tur mitinās vairāk nekā desmit gadus. Zitāns par ugunsdzēsēju strādā no 1995.gada un nāk no Alūksnes. 2007.gadā viņu paaugstināja par VUGD priekšnieka vietnieku un viņš pārcēlās uz Rīgu.

"Tāpat kā jebkuram Iekšlietu ministrijas nodarbinātajam un amatpersonām, jebkuram no mums ir tiesības uz dzīvojamām platībām, kuras ir dotajā brīdī valsts nodrošinājuma aģentūras rīcībā. Kad mani pārcēla, tas bija diezgan sen, pārcēla mani veselu divu dienu laikā, un tas bija sestdienā vai svētdienā, protams, ar norunu, ka man piešķirs vienu no dzīvojamām platībām," stāstījis Zitāns.

VK pārmeta, ka kadetiem par mitekli jāmaksā būtiski vairāk nekā Zitānam, kurš maksājis 0,64 eiro centus kvadrātmetrā. Pēc VK aizrādījumiem tika solīts pārskatīt noteiktās maksas, taču izrādījies, ka maksa palielināta vien līdz 0,65 eiro centiem.

Nodrošinājuma valsts aģentūras finansists Gatis Avotiņš apgalvo, ka maksa par Zitāna mitekli ir adekvāta un visi izdevumi, kas ir attiecināmi uz šo objektu, ir iekļauti, ņemot vērā VK norādījumus.

 

Top komentāri

aha
a
ātri gan šie noreaģēja! :D
:)
:
Tagad nabadziņam būs jāmaksā vesels eiro vairāk.Šitā tak cilvēks(VUGD šefa vietnieks) var izputēt! Kas ta viņam tik nieka aldziņa trīs štukas.Študenti tak biezie,viņi no biezās stipendijas var maksāt 2.10jevriki pa kvadrātmetru.Lai dzīvo rūdītie un biezie topošie ugunsdzēsēji! Jau studējot jāpierod izdzīvot pie ugunsdzēsēja-glābēja aldziņas.Viņiem tak labi,darbs ,,svaigā'' gaisā,nav tākā nabaga šefiem jāsēž cauru dienu piesmakušos,piebezdētos kabinetos,attiecīgi šefiem arī alga lielāka,par ,,veselībai kaitīgiem''darba apstākļiem.Es zinu to no savas pieredzes,kad tikai vienreiz palaižu sesku,tā sieva bļauj,ka jāsprāgst nost,a te visu dienu!!!.Jūtu viņiem līdzi.
noriebies
n
Vispār vāks, priekšnieks ar ļoti lielu algu maksā daudz mazāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas