Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

You Tube var vērot Slīteres nacionālā parka dzīvniekus

Interneta vietnē You Tube tagad var vērot Slīteres nacionālā parka dzīvnieku dzīvi.

Slēpti, nepārtraukti filmēto filmu labākie kadri un dabas pētnieku komentāri par redzamo tapuši ar projekta Baltijas Zaļā josta atbalstu, kura ietvaros gada sākumā sākta izglītojoša akcija „Vērosim dabu kopā!”, informē Dabas aizsardzības pārvaldes Slīteres NP administrācijas dabas aizsardzības speciāliste Andra Ratkeviča.

Aukstajā, sniega pārbagātajā šāgada ziemā kamera tika nostiprināta Slīteres mežā, kur kritis dzīvnieks pievilināja caurceļojošos plēsīgos putnus – jūras ērgli, klinšu ērgli, arī citus meža spārnaiņus, piemēram, kraukļus, vārnas, sīļus un lielo zīlīti.

Pavasaris nāca ar dzīvnieku riesta dziesmām un dejām – vērojām varžu, krupju un rubeņiem riestus. Slīteres nacionālā parkā Bažu purvā izdevās novērot ļoti lielu rubeņu riestu – vienlaikus tajā piedalījās 60 gaiļi. Pēc speciālistu domām, šis varētu būt bijis viens no lielākajiem rubeņu riestiem Baltijas valstīs.

Vasarā var vērot mazo dziedātājputnu ģimenes dzīvi. Kamera ir uzstādīta pie pelēkā mušķērāja un melnā erickiņa ligzdiņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SKATIES VIDEO

 

Skatieties video šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas