Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Žagars būtu gatavs atgriezties operas vadītāja amatā

Bijušais Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) vadītājs Andrejs Žagars būtu gatavs atgriezties šajā amatā, intervijā laikrakstam Dienas Bizness atzinis Žagars.

"Negribu koķetēt un noliegt šādu iespēju. Ja vēl kādreiz rastos tādi apstākļi, es turpinātu vadīt kādu kultūras institūciju. Pie zināmiem nosacījumiem atgrieztos arī LNOB, kas noteikti būtu visinteresantāk," paudis Žagars, atbildot uz jautājumu, vai būtu ar mieru atgriezties LNOB vadītāja krēslā, ja rastos tāda iespēja.

Vienlaikus viņš piebilst, ka viņa motivācija neesot "vienkārši ieņemt to krēslu". "Svarīgi, ko spēšu būtiski izmainīt uz labu, kādas jaunas vērtības radīt un kā pārsteigt," skaidro Žagars.

Kā ziņots, Žagars LNOB vadīja no 1996.gada līdz 2013.gadam, kad viņu no amata atlaida toreizējā kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK). Kopš tā laika LNOB vada Zigmars Liepiņš.

2016.gada rudenī Liepiņš un Kultūras ministrija vienojās par sadarbības turpināšanu uz vēl trim gadiem, savukārt pēc tam Liepiņš amatu grasoties pamest.

Patlaban Žagars darbojas kā režisors, uzņēmējs un ir iesaistījies politikā - viņš ir partijas Latvijas attīstībai valdes loceklis, 2014.gadā nesekmīgi kandidēja Eiropas Parlamenta vēlēšanās, bet šogad no Latvijas Reģionu apvienības/Latvijas attīstībai saraksta tika ievēlēts Rīgas domē.

Top komentāri

mākslinieks
m
Jā , labs un stilīgs viņš ir, nenoliedzami. Bet pa operas kasi gan kā pa savu kabatu.
Roberts
R
Tikai lūdzu ne viņš. Šai kleptokrātijai Latvijā ir jābeidzas. Tad atkal uzkrūvēs sev algu, un ieliks sevi par režisoru ar 45 000 eiro algu par izrādi, un klasiskā Demokavokas-Šķēles-Repšes-Šlesera stila laupīšana turpināsies
Interesanti
I
Bet kā ar to parādu 2 miljoni !?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas