Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Zakulim, kļūstot par FKTK šefu, būs nepieciešama jauna pielaide darbam ar valsts noslēpumu

 Ja Kristaps Zakulis kļūs par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšnieku, viņam būs nepieciešama jauna pielaide darbam ar valsts noslēpumu, un to izsniegs Drošības policija (DP).

DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa aģentūrai BNS pastāstīja, ka Zakulim pašreizējā darbavietā – Lattelecom Drošības daļā – ir izsniegta nepieciešamā pielaide darbam ar valsts noslēpumu un to ir izdevis Satversmes aizsardzības birojs. Līdz ar to Zakulim nevajadzētu būt sarežģījumiem līdz ar darbavietas maiņu iegūt jaunu pielaidi darbam ar valsts noslēpumu.

DP norādīja, ka speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu izsniedz konkrēta amata pienākumu veikšanai. Atstājot amatu, līdzšinējā pielaide tiek anulēta. Atkārtoti stājoties amatā, kura ieņemšanai nepieciešama speciālā atļauja darbam ar valsts noslēpumu, veic atkārtotu personas pārbaudi par atbilstību likuma "Par valsts noslēpumu" prasībām.

Jau vēstīts, ka finanšu ministrs Andris Vilks un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs pēc konsultācijām FKTK vadītāja amatam apstiprināšanai Saeimā virzīs kompānijas Lattelecom Drošības nodaļas vadītāju Zakuli.

Zakulis ir ieguvis augstāko izglītību Latvijas Universitātē ‒ bakalaura grādu ekonomikā un maģistra grādu biznesa vadībā, pārzina finanšu sektoru, viņam ir pieredze sadarbībā ar valsts drošības un tiesību aizsardzības iestādēm, kā arī iegūta tiesību zinātņu speciālista kvalifikācija un pieredze naudas atmazgāšanas novēršanas darbā. Zakulis pieredzi ir ieguvis valsts drošības iestādēs, kā arī darbā banku un informācijas tehnoloģiju (IT) nozarēs, kur vadījis drošības struktūras. Savukārt no 1995. līdz 2000.gadam Zakulis strādājis Satversmes aizsardzības birojā, bet no 2000. līdz 2009.gadam ‒ par Swedbank Drošības daļas vadītāju, informēja Finanšu ministrijā.

Plānots, ka Saeima varētu izskatīt un apstiprināt FKTK vadītāju šogad janvārī.

Ziņots arī, ka Saeima 8.decembrī no amata atbrīvoja līdzšinējo FKTK priekšsēdētāju Irēnu Krūmani. Krūmane, kura komisiju vadīja kopš 2008.gada 28.aprīļa, iesniedza atlūgumu pēc Latvijas Krājbankas darbības apturēšanas.

Komisijas vadītāju Saeima apstiprina pēc Latvijas Bankas prezidenta un finanšu ministra ieteikuma.

FKTK nodarbojas ar Latvijas banku, krājaizdevu sabiedrību, apdrošināšanas sabiedrību un apdrošināšanas starpnieku, finanšu instrumentu tirgus dalībnieku, kā arī privāto pensiju fondu uzraudzību. Komisija sāka darbu 2001.gada 1.jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas