Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Zaķusalas televīzijas torņu skatu laukums strādās pēc mainīta darba laika

Sākot no pirmdienas, 2.jūlija, Zaķusalas televīzijas torņa skatu laukums strādās pēc mainīta darba laika, aģentūru LETA informēja tā apsaimniekotāja VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) Mārketinga daļas vadītāja Vineta Sprugaine.

Viņa norādīja, ka darba dienās apmeklētājiem torņa skatu laukums būs pieejams no plkst.16 līdz 22. Savukārt brīvdienās skatu laukums būs atvērts no plkst.10 līdz plkst.22.

Sprugaine skaidroja, ka no 2.jūlija līdz septembra beigām norisināsies Zaķusalas televīzijas torņa centrālās daļas pretkorozijas apstrāde un krāsošana. Darbi noritēs no 217 līdz 83 metru augstumam, kur sešu LVRTC augstkāpēju komanda veiks krāsojamās virsmas attīrīšanu, gruntēšanu un dekoratīvās virskārtas uzklāšanu 11 000 kvadrātmetrus lielā platībā.

Viņa papildināja, ka krāsošanas darbu laikā piekļuve televīzijas tornim ir iespējama tikai, izmantojot gājēju tuneli no auto novietnes, bet atrašanās vai pārvietošanās televīzijas torņa pakājē ir stingri aizliegta drošības apsvērumu dēļ. Savukārt pretkorozijas apstrādes darbus torņos nevarēs veikt dienās, kad laika apstākļi - vējš, lietus vai migla, nepieļaus augstkāpēju darbu augstumā vai arī laikapstākļi nebūs piemēroti krāsu uzklāšanas tehnoloģiskajam procesam. Tāpēc katru rītu pirms darbu uzsākšanas tiks veikti gaisa un virsmas temperatūras, relatīvā gaisa mitruma un rasas punkta temperatūras mērījumi, tāpat mērījumi tiks veikti arī darbu laikā augstumā.

Sprugaine sacīja, ka tehniskās apkopes un uzturēšanas darbi tornī veikti ik gadu, un vasaras sezonā īpaša vērība vērsta torņu pretkorozijas apstrādei. Pērn, īstenojot ikgadējos torņa tehniskās uzturēšanas darbus, veikta torņa antenas daļas pretkorozijas apstrāde. Atsevišķu antenu daļas posmu krāsošana notikusi arī agrāk, bet visa cilindriskās daļas krāsošana reizē notikusi tikai torņa celtniecības laikā. Tāpat arī torņa centrālās daļas pretkorozijas apstrāde un dekoratīvā krāsošana veikta tikai torņa celtniecības laikā. Savukārt 2004.gadā veikta televīzijas torņa trīs balstu (kāju) pretkorozijas apstrāde. Torņa balstu laukuma platība sasniedz 7500 kvadrātmetrus, kas ir vairāk nekā četri hokeja laukumi. Šovasar krāsojamā 1.1 hektārus lielā platība pielīdzināma 25 basketbola laukumu platībai.

LVRTC īpašumā ir 28 torņi un masti visā Latvijā, kuriem regulāri veikta torņa pretkorozijas apstrāde. Ņemot vērā Zaķusalas televīzijas torņa kopējo laukumu, kas ir 17 963 kvadrātmetri, un sarežģītības pakāpi, tā pretkorozijas apstrāde ilgst vairāku gadu garumā. Tāpat pretkorozijas apstrāde un krāsošana šovasar tiks veikta Cesvaines tornim, kas jau 60 gadus ir neatņemama Cesvaines pilsētvides sastāvdaļa.

Kā ziņots, LVRTC ir elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējs Latvijā, kas nodrošina telekomunikāciju risinājumus nozīmīgākajiem Latvijā pārstāvētajiem mobilo sakaru, interneta un telekomunikāciju operatoriem, kā arī valsts institūcijām. LVRTC nodrošina televīzijas un radio apraidi visā Latvijā, kā arī ir izbūvējis un uztur 28 atvērtā tipa datu centrus visā Latvijas teritorijā.

Top komentāri

Buks
B
"skatu laukums strādās pēc mainīta darba laika" - šī šedevra autora un redaktora latviešu valodas skolotājai vajadzētu izlekt pa skolas logu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas