Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Zāļu valsts aģentūras direktora vietnieka amatā ieceļ Svenu Henkuzenu

No trešdienas darbu Zāļu valsts aģentūras (ZVA) direktora vietnieka amatā bijušās vietnieces Daces Ķikutes vietā uzsāka Veselības ministrijas (VM) Investīciju un Eiropas Savienības (ES) fondu departamenta direktora vietnieks Svens Henkuzens, portālu Diena.lv informēja VM pārstāve Agnese Gusarova.

Henkuzens ZVA direktora vietnieka amatā iecelts ar mērķi nodrošināt valsts pārvaldes funkciju un uzdevumu efektīvu izpildi, institucionāli stiprinot ZVA personālsastāvu, nodrošinot valsts civildienesta ierēdņu profesionālās izaugsmes iespējas.

Gusarova stāstīja, ka viņš Latvijas prezidentūras laikā Eiropas Savienības (ES) Padomē pildīja specializētā atašeja pienākumus Latvijas pārstāvniecībā ES un vadīja Padomes Farmācijas un medicīnas ierīču darba grupu, kas panāca ievērojamu progresu medicīnas ierīču noteikumu stiprināšanā ES dalībvalstīs.

Henkuzena vadībā Latvijas prezidentūras laikā tika panākta vienošanās par kopīgu nostāju attiecībā uz regulu projektiem, kuru mērķis ir modernizēt ES noteikumus attiecībā uz medicīnas ierīcēm un "in-vitro" medicīnas ierīcēm, kas ir būtisks solis pacientu drošības uzlabošanā un Eiropas konkurētspējas stiprināšanā.

Jaunais ZVA direktora vietnieks ieguvis maģistra grādu Veselības aprūpes politikā, inovācijās un vadībā Māstrihtas Universitātē, Nīderlandē. Viņš studējis veselības ekonomiku ar uzsvaru uz farmācijas nozari, veselības aprūpes kvalitātes vadību un veselības aprūpes organizāciju finanšu vadību.

Bakalaura grādu viņš ieguvis Eiropas sabiedrības veselībā Māstrihtas Universitātē Nīderlandē un studējis Starptautisko jurisprudenci Soloniku Aristoteļa Universitātē Grieķijā.

Kā ziņots, Valsts kanceleja (VK) secinājusi - VM, pārceļot citā amatā Ķikuti, nav ievērojusi labas pārvaldības principus, taču veselības ministra rīkojums neesot atceļams.

Ķikutes pārcelšana citā amatā nav notikusi prettiesiski, tomēr ar šādu rīcību VM nav ievērojusi labas pārvaldības principus, tāpēc VK šobrīd gatavo rekomendācijas veselības ministram, lai skaidrotu, kā efektīvāk organizēt pārcelšanu, lai minētie principi tiktu ievēroti.

Ķikute 26.augustā saņēmusi veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) rīkojumu par pārcelšanu Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra direktora vietnieka amatā, sākot ar 28.augustu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas