Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Zemessardze attīstīs prettanku un snaiperu spējas

Zemessardzes paaugstinātas gatavības vienībās sākta prettanku, snaiperu un citu spēju attīstīšana, norādīts Aizsardzības ministrijas (AM) informatīvajā ziņojumā par Zemessardzes attīstību 2018.-2027. gadā un Zemessardzes paaugstinātās gatavības vienību ieviešanas gaitu. Ministru kabinets otrdien slēgtā sēdē konceptuāli apstiprināja šo ziņojumu.

Ziņojumā teikts, ka kopš 2015. gada Zemessardzes bataljonos ir sākta paaugstinātas gatavības vienību sagatavošana. Šīs vienības veido aktīvākie zemessargi, kuri, salīdzinot ar citiem zemessargiem, mācībās pavada vairāk dienas, attīstot savas iemaņas. Paaugstinātas gatavības vienību veido dažādu specialitāšu pārstāvji, un šobrīd sākta mīnmetēju un prettanku, inženieru, pretgaisa aizsardzības un snaiperu spēju attīstīšana.

Lai pilnvērtīgi sagatavotu personālu, pēdējos gadus ir notikusi mērķtiecīga zemessargu pamatapmācība un kolektīvā apmācība, organizējot gan nometnes, gan mācības nedēļas nogalēs un darba dienu vakaros, kas norisināsies arī turpmāk, skaidro AM.

2018. gadā noslēgsies pirmais paaugstinātās gatavības vienību attīstības posms, kura ietvaros bataljonos tiks izpildīti pārbaudes vingrinājumi vada lieluma vienībām, savukārt nākamajā posmā bataljoniem jāattīsta rotas lieluma vienības. Šādu vienību izveidošanai nepieciešams speciāls ekipējums un kvalificēti speciālisti, tādēļ to nodrošināšana ir viena no Zemessardzes nākamo gadu prioritātēm. Paaugstinātās gatavības vienību sertifikācija notiks militāro mācību Namejs 2018 laikā.

AM atgādina, ka vienlaikus Nacionālie bruņotie spēki turpinās aktīvu rekrutēšanu, lai zemessargu skaits Zemessardzē sasniegtu 12 tūkstošus, tādējādi nokomplektējot vienības, lai tās spētu pildīt noteiktus krīzes laika uzdevumus. Arī šogad atjaunotajā Zemessardzes 1. Rīgas brigādē tiks veikta pastiprināta rekrutēšana, lai nokomplektētu divus jaunizveidotos bataljonus Rīgā un Bauskā.

Tāpat AM atgādina, ka ir pieņemts lēmums Zemessardzes 3. Latgales brigādē uz profesionālā dienesta rotas bāzes izveidot profesionālā dienesta bataljonu ar pastāvīgu dislokācijas vietu Latgalē.

2022. gada militāro mācību Namejs 2022 ietvaros tikts izvērtēta starpposmā noteikto uzdevumu izpilde. Līdz šim periodam plānots izveidot divas vada lieluma vienības no paaugstinātas gatavības rotas, veikt brigāžu operāciju vadību, attīstīt jaunizveidotos bataljonus, lai tie būtu pilnībā spējīgi pildīt noteiktos uzdevumus, kā arī nodrošināt visus zemessargus ar pamata ekipējumu.

Top komentāri

Bomžu bars kamikadzes
B
Šim te bomžu un dzērāju baram tikai kamdźu vajag izsniegt lielās devās-nekas šos tad neapturēs,Pleskavas divīziju šis bomžu bars satrieks lupatās pus stundas laikā.Nav nekas bīstamāks par traku tūdalu bomzi kuram 40 grādi ribās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas