Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Zemessargi un karavīri apgūst padziļinātas pirmās palīdzības prasmes

Šonedēļ Valmierā noslēdzies karavīra-glābēja kurss, kuru organizēja Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes Medicīnas rota un kurā tika iegūtas padziļinātas pirmās palīdzības prasmes, informēja Zemessardze.

Šogad karavīra-glābēja kursu apguva arī zemessargi un karavīri no 1. Rīgas brigādes un 3. Latgales brigādes.

Kursa mērķis bija apgūt padziļinātas pirmās palīdzības prasmes, lai karavīrs-glābējs, strādājot bīstamās jeb karadarbības zonās, spētu sniegt palīdzību dzīvībai kritiskos stāvokļos, izmantojot medicīnisko materiālu un medikamentu komplektu. Karavīra-glābēja uzdevums ir nogādāt ievainotos no kaujas lauka līdz drošai zonai un veikt cietušā stabilizāciju, lai cietušie pēc tam tiktu pārvesti uz slimnīcu vai pagaidu militārās medicīnas aprūpes punktu.

Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes karavīri un zemessargi 20 dienu laikā ieguva prasmes, kas kritiskā situācijā palīdzēs glābt cietušo dzīvības, pauž Zemessardzē. Apmācāmie kursa laikā apguva dažādas sarežģītas medicīniskās manipulācijas, piemēram, sniegt palīdzību amputācijas vai plaušu bojājumu gadījumā, veikt intravenozās injekcijas, aprūpēt kaujas ievainojumus - šautas brūces un sprādzienu izraisītas traumas.

Karavīra-glābēja kursu ir iespēja apgūt zemessargiem un karavīriem, kuri pirms tam ir apguvuši pirmo paplašināto palīdzību. Kursu pasniedz Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes Medicīnas rotas zemessargi, kuri ikdienā strādā civilajās medicīnas iestādēs, piemēram, Vidzemes slimnīcā, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā un dažādās privātpraksēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas