Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Zemgalē palielinājies velosipēdu zādzību skaits; policija aicina neatstāt braucamos bez uzraudzības

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvalde, aktivizējoties velosipēdu zagļiem, atgādina iedzīvotājiem, ka atstāt velosipēdu bez uzraudzības nav droši.

Pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informē, ka aizvadītajā nedēļas nogalē velosipēds nozagts no kādas ratiņu telpas daudzdzīvokļu namā Atmodas ielā, Jelgavā. Zagļiem brīvi iekļūstot mājas pagalmā, braucamais pazudis arī Bauskas novada Ceraukstes pagastā.

"Braukšana ar velosipēdu ir viens no ērtākajiem pārvietošanās veidiem. Iestājoties siltajam laikam, aizvien biežāk iedzīvotāji to izmanto, tāpēc policija iesaka iedzīvotājiem ievērot drošības pasākumus," informēja Sietniece.

Policija atgādina, ka braucamos nedrīkst atstāt bez uzraudzības pie tirdzniecības objektiem, kāpņu telpās, pagalmos, neaizslēgtās garāžās vai šķūnīšos, pirmā stāva balkonos vai lodžijās, ja tās nav iestiklotas. Tāpat policija iesaka velosipēdus atstāt, pēc iespējas, videonovērošanas kameru tuvumā. Atstājot velosipēdu, jānoņem papildu aprīkojums, kas arī ir zagļu iecienīts.

"Izmantojiet kvalitatīvas velosipēdu atslēgas, saslēdziet to ar vairākām pretaizdzīšanas ierīcēm un U veida saslēgumiem. Atcerieties, ka parastās drošības troses var pārkniebt dažu sekunžu laikā, neradot iedzīvotājiem pat nekādas mazākās aizdomas," atklāj Sietniece, iesakot braucamo padarīt atpazīstamu, piemēram, aplīmējot to.

Iegādājoties velosipēdu, tas noteikti jānofotografē, jāpieraksta tā dati un rāmja numurs. Tāpat ieteicams velosipēdu reģistrēt Ceļu satiksmes drošības direkcijā. Velosipēda nozagšanas gadījumā nekavējoties jāinformē policija, iesniedzot nozagtā velosipēda attēlu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas