Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Zemgales Kultūras programmā pērn 60 projektiem sniegts 120 000 eiro atbalsts

Ieviešot Valsts Kultūrkapitāla fonda un valsts AS Latvijas Valsts meži atbalstīto Zemgales Kultūras programmu, Zemgales plānošanas reģionā (ZPR) pērn īstenoti 60 projekti, kas ieguvuši 120 000 eiro atbalstu, aģentūru LETA informēja ZPR sabiedrisko attiecību speciālists Juris Kālis.

Liela daļa projektu, pavisam 19, vērsti uz dažādu festivālu un koncertu organizēšanu reģionā, bet 14 - uz kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu. Līdztekus tam 14 citos projektos atbalstu guvusi vairāku simpoziju, meistarklašu un laikmetīgās mākslas izstāžu norise, kā arī grāmatu izdošana un tām veltītu svētku rīkošana. Līdzīgi kā citus gadus, atsevišķos projektos zemgalieši pievērsušies arī sakrālā mantojuma saglabāšanai un seno amata prasmju popularizēšanai.

Kālis informēja, ka ar programmas atbalstu divi vērienīgi pasākumi notikuši Jelgavā. Augustā pirmajā Kultūras vēstnieku festivālā savas prasmes rādīja un ar zināšanām dalījās 17 vēstnieki kopā ar kādu no sava novada kolektīviem, pavisam ap 200 dalībniekiem. Mazliet vēlāk notika Baltu vienības dienas divdaļīgs noslēguma koncerts "No vienas jūras, no viena koka" ar kamerorķestra, kora un bigbenda piedalīšanos.

Savukārt Rundālē un Bauskā izskanēja Zemgales Stāstnieku septītais festivāls, šoreiz akcentējot rožu tematiku literatūrā, dārzos un izstāžu zālēs. Turklāt, pateicoties biedrības "Meistars Gothards" īstenotajam projektam, baušķenieki piedzīvoja vēl vienu skaistu notikumu, proti, vecpilsētā, Strautnieku ielā pie Mēmeles, atklāts oriģināls vides objekts - mozaīkas tehnikā izstrādāts panno "Sarunas pie upes".

Programmas atbalstītie pasākumi notikuši arī Dobelē, Dārzkopības institūta dārzā, bet Jelgavas novadā izgatavota Zaļenieku muižas kādreizējā īpašnieka Alekša fon Šepinga pasūtītā un 1864.gadā Berlīnē gleznotā viņa dēla, toreiz sešgadīgā Karla Dītriha Alekša, portreta kopija. Viesītes novada muzejā "Sēlija" iekārtota izstāde "Ieskats dziesmu svētku vēsturē", bet Raiņa muzejā Tadenavā īstenots projekts "Sēlijas ievērojamākie cilvēki tiekas Raiņa dzimtenē", īstenoto ieskicēja Kālis.

Zemgales Kultūras programmas mērķis ir veicināt Zemgales reģiona tradicionālo kultūras vērtību saglabāšanu, popularizēšanu un pieejamību plašai sabiedrībai, tostarp veicināt zemgaļu un sēļu materiālās un nemateriālās kultūras daudzveidības saglabāšanu, vienota Zemgales tēla veidošanu, atbalstīt jaunrades un pētniecības procesus kultūras jomā, sekmēt reģiona līdzsvarotu attīstību kultūras nozarē.

60 projektu ieviešanai pērn pavisam bija atvēlēti 120 000 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas