Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ziedoņdārzs un Grīziņkalns atjaunoti un atkal ļaužu pilni

Pēc teju gadu ilgas rekonstrukcijas rīdziniekiem un pilsētas viesiem no 1.jūnija atkal ieejami Grīziņkalna parks un Ziedoņdārzs, kā arī rekonstruētas vairākas parku apkaimē esošās ielas, portālu Diena.lv informēja Rīgas dome.

Vēsturiskajos parkos, kas gadu gaitā bija kļuvuši nepievilcīgi un nepiemēroti atpūtai, notikusi rekonstrukcija pilnā apjomā. Nomainīts celiņu segums un soliņi un padarīti daudzi citi uzlabojumi, piemēram, Ziedoņdārzā rekonstruēta dārznieka ēka, uzbūvēta publiskā tualete, atjaunots bradājamais baseins, no jauna izveidots bērnu rotaļu laukums, Grīziņkalnā izveidots vingrošanas laukums, suņu pastaigu laukums, bērnu rotaļu laukums un bradājamais baseins,

Parkos izvietotas videonovērošanas kameras, kas pieslēgtas pie Rīgas pašvaldības policijas centrāles, tāpat tur plānota pašvaldības policijas patrulēšana, kā arī izveidots papildu apgaismojums, sniedzot parku apmeklētājiem drošības sajūtu uzturoties tajos arī vēlākās vakara stundās.

Projekta izstrādes stadijā tika ņemta vērā arī ārvalstu pieredze vēsturisko parku atjaunošanā, kā arī radošās idejas, ko snieguši Latvijas Lauksaimniecības universitātes Lauku inženieru fakultātes Ainavu arhitektūras un plānošanas studiju programmas studenti. Projekta izstrādes laikā ir bijusi liela iedzīvotāju atsaucība – saņemts daudz priekšlikumu, kas liecina par šo parku nozīmību visas pilsētas, ne tikai tuvējās apkaimes mērogā.

Grīziņkalna parka, Ziedoņdārza un Miera dārza, kā arī deviņu ielu un četru ielu apgaismojuma rekonstrukcijas projektu realizē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments. Projekta kopējās izmaksas ir 9,4 miljoni eiro, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Pašvaldība piesaistījusi Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus 85% jeb 6,4 miljonu eiro apjomā no projekta attiecināmām izmaksām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas