Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Ziemassvētku brīvdienās elektromontieri novērsuši elektrolīniju bojājumus 170 vietās

Šajās Ziemassvētku brīvdienās, krasi mainoties laika apstākļiem, daudz darba ir bijis vairākiem dienestiem, nodrošinot iedzīvotājiem mierīgus svētkus – glābšanas, ceļu uzturēšanas, medicīnas iestādēm. Ziemassvētku brīvdienās AS Sadales tīkls elektromontieri novērsuši elektrolīniju bojājumus 170 vietās, portālu Diena.lv informēja Latvenergo pārstāve Ivita Bidere.

24.decembrī – Ziemassvētku vakarā, kad visā Latvijā plosījās spēcīgs putenis elektroapgāde saglabājās kvalitāti nemainīga. Gaisa temperatūras maiņa 25. decembra rītā AS Sadales tīkls elektroiekārtās radīja netipiskus traucējumus, ko izraisīja apsarmojums transformatoru apakšstacijās. Traucēta transformatoru darbība atslēdza vairākas elektrolīnijas, dienas pirmajā pusē Kurzemē, pēc to novēršanas šī paša iemesla dēļ pēcpusdienā elektroapgāde tika ietekmēta vairākiem tūkstošiem klientu Ogrē un Carnikavā, vakara pusē – Latvijas ziemeļaustrumos un Latgalē. Kopā visos Latvijas reģionos 25.decembra laikā tika novērsti 35 vidējā sprieguma un 135 zemsprieguma elektrolīniju bojājumi.

Kritiskākā situācija klientu skaita ziņā bija Ogrē, kur vēl ceturtdienas rītā bija avārijas atslēgumi vairākiem simtiem klientu. Ziemas laikā elektroapgādes kvalitāte ir kritiski svarīga, tādēļ novērtējam sadarbību ar Ogres pašvaldību un Civilās aizsardzības nodaļu, kas no savas puses ir nodrošinājusies ar alternatīviem elektrobarošanas avotiem vairāku stundu garumā un sazinājās ar slimnīcām, kurās visās tika saglabāta elektroapgāde. Līdzīga sadarbība ar pašvaldībām ir notikusi arī citur, piemēram, Madonas novada Praulienas pagastā ir nodrošināts ģenerators, kā arī visos Ziemeļaustrumu reģiona pagasta centros ir nodrošināta elektroapgāde.

Tādējādi diennakts laikā AS Sadales tīkls elektromontieru brigādes, mehāniski attīrot transformatorus, kā arī dispečeri, ir teju novērsuši 25.decembra avārijas atslēgumu skaitu klientiem. Situācijai ar atslēgumiem esot mainīgai, bez elektrības palikušo klientu skaits ir sarucis vairāk nekā 20 reizes. Šobrīd avārijas atslēgumi ir reģistrēti aptuveni 50 vietās ar 10 vidējā sprieguma elektrolīniju bojājumiem dēļ apsarmojušām iekārtām, pārsvarā Daugavpils, Madonas, Kuldīgā Kabiles apkārtnē. Kopumā Latvijā šobrīd strādā 88 AS Sadales tīkls brigādes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas