Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Zīle respektētu Dombrovska kļūšanu par ES komisāru

Ņemot vērā Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātus, Eiropas Savienības komisāra amats pienāktos pašreizējam Eiropas Komisijas viceprezidentam Valdim Dombrovskim (JV), uzskata nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK EP vēlēšanu saraksta līderis Roberts Zīle.

Politiķis norādīja, ka jau pirms vēlēšanām uzturēja un tagad arī respektē pieeju, ka komisāra amats ir jāieņem kandidātam ar pieredzi un kurš būs parādījis labākos rezultātus vēlēšanās. Mandātu skaits Dombrovska pārstāvētajai Jaunajai Vienotībai un VL-TB/LNNK ir vienāds, taču procentuāli lielāku atbalstu saņēmusi JV, skaidroja Zīle.

Vaicāts, vai tā ir kopējā nacionālās apvienības pozīcija, Zīle norādīja, ka VL-TB/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars zina politiķa pozīciju šajā jautājumā.

Vaicāts par to, kā norisināsies tālākā spriešana šajā jautājumā, piemēram, koalīcijā, Zīle akcentēja, ka nevajadzētu "spēlēt teātri" procedūras līmenī un ka Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) ir tiesības apstiprināt Latvijas ES komisāra kandidatūru.

Jau vēstīts, ka JV labie rezultāti EP vēlēšanās nāk par labu Dombrovska iespējām turpināt ieņemt komisāra amatu, uzskata aģentūras LETA aptaujātie Jaunās Vienotības politiķi.

Kā ziņots, vislielāko atbalstu - ap 26,2% - EP vēlēšanās saņēmusi JV, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Par Saskaņu nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par VL-TB/LNNK - ap 16,4% vēlētāju. Apvienību Attīstībai/Par! atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju Latvijas Krievu savienība - ap 6,3% balsstiesīgo.

Attiecīgi JV, Saskaņa un VL-TB/LNNK varētu iegūt pa diviem mandātiem EP, bet AP un LKS - pa vienam.

Zaļo un zemnieku savienība saņēmusi 5,3% vēlētāju atbalstu, taču varētu neiegūt mandātu EP. Tuvu 5% robežai ir arī Latvijas Reģionu apvienība un Jaunā konservatīvā partija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas