Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Zinātnieku nakts pasākumi šogad mazāk apmeklēti

Lietus dēļ piektdien, 27.septembrī, ikgadējie Zinātnieku nakts pasākumi Rīgā piesaistījuši mazāku apmeklētāju uzmanību nekā citus gadus, aģentūrai LETA pastāstīja pasākuma organizētāju pārstāve Ligita Liepiņa.

Iepriekšējos gados apmeklētāju skaits bija daudz lielāks - toreiz pat bija izveidojušās rindas. Tomēr spītējot lietum šogad zinātnieku nakti apmeklējuši skolēni, ģimenes ar bērniem un apmeklētāji no tālām Latvijas vietām, piemēram, Valkas. Kopējo apmeklētāju skaitu organizētāji tuvākajā laikā vēl apkopos.

Liepiņai gan pagaidām bija grūti pateikt, par kurām aktivitātēm bijusi vislielākā intereses, taču, piemēram, Zinātnes kafejnīcā pulcējušies bija apmēram 200 cilvēki.

Daugavpils Universitātes (DU) sabiedrisko attiecību menedžere Vita Viļevko aģentūrai LETA pastāstīja, ka DU Zinātnieku naktī iedzīvotāju interese bijusi liela. Apmeklētāju skaits vēl nav apkopots, taču vairāki simti apmeklētāju noteikti bija ieradušies. Pārsvarā apmeklētāju vidū bija jaunieši, taču interesi izrādīja arī vecāki ar bērniem un pensionāri.

Īpaša interese DU bijusi par fizikas, ķīmijas un mūzikas aktivitātēm. Tāpat iedzīvotāji aktīvi interesējušies par fizioterapijas tēmu, kad katram bijusi iespēja noteikt ūdens un tauku daudzumu organismā un izzināt savu organismu.

Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas atbalstīts un finansēts projekts, kuru realizē Latvijas Universitāte sadarbībā ar citām Latvijas augstskolām, zinātniskajiem institūtiem, Latvijas Zinātņu akadēmiju un vairākiem muzejiem. Daudzas organizācijas pasākumā piedalās brīvprātīgi un bez atlīdzības. Pasākums Latvijā noritēs jau septīto gadu pēc kārtas.

Šogad tā notika 35 Eiropas valstīs, 300 pilsētās, atraktīvā veidā skaidrojot zinātnes sasniegumus un ļaujot ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas