Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Zivsaimniekiem plāno paplašināt atbalsta iespējas dalībai starptautiskās izstādēs

Lai veicinātu nozares konkurētspēju un jaunu noieta tirgu apgūšanu, zivsaimniecības biedrībām plānots paplašināt atbalsta iespējas dalībai starptautiskajās industrijas izstādēs, paredz grozījumi atbalsta piešķiršanas kārtībā, ko plānots skatīt valdības sēdē 16.augustā.

Kā norādīts Zemkopības ministrijas skaidrojumā, sagatavotajā noteikumu projektā precizētas attiecināmās izmaksas, paredzot iespēju saņemt atbalstu interaktīvo risinājumu izstrādei, mobilajām lietotnēm un izplatīšanas un izvietošanas maksai gan drukātajos, gan interneta plašsaziņas līdzekļos, tostarp sociālajos tīklos.

Tāpat plānots atcelt ierobežojumu par reklāmas kampaņu publicitātes izmaksu attiecināmību tikai ārvalstīs, jo šādas izmaksas nepieciešams veikt pašmāju tirgos, lai vietējie ražotāji varētu veiksmīgāk konkurēt ar importēto produkciju.

Noteikumu projektā paredzēta iespēja, veicot jaunu produkcijas noieta tirgu meklēšanu, tostarp dalību starptautiskajās izstādēs, komandējuma izmaksas attiecināt divām personām no katra uzņēmuma, lai nelielu projektu gadījumos pašreizējais 30% ierobežojums neapdraudētu veiksmīgu dalībnieku dalību starptautiskajās izstādēs un attiecīgā projekta mērķu sasniegšanu.

Tāpat attiecināmās izmaksas papildinātas ar iespējamo atbalstu mārketinga pasākumu plānu izstrādei un tirgus izpētei nepieciešamās informācijas un datu iegādei.

Noteikumu projektā noteikts, ka turpmāk atbalsta pretendentam projekta iesniegumā jānorāda projekta atlases kritēriju punktu skaits, kā arī paredzēta iespēja iesniegt izvērstu izdevumu tāmi kopā ar iepirkuma procedūru apliecinošiem dokumentiem.

Grozījumi attieksies uz reģistrētām biedrībām, kurās vismaz piecu biedru komercdarbības joma ir zvejniecība, akvakultūra vai zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu pārstrāde un konservēšana, un atvasinātām publiskām personām - zinātniskām institūcijām.

Kā ziņots, kopumā zivsaimniecības uzņēmumiem šogad no Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda pieejams atbalsts 800 000 eiro apjomā. "Tirdzniecības pasākumu" mērķis ir sekmēt jaunu tirgu apgūšanu, kā arī uzņēmumu un produktu sertificēšanu, produkcijas izsekojamību un marķējuma nostiprināšanu.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

    Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas