Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ZVA: Par Covid-19 vakcīnu blakusparādībām ziņo aptuveni 4 no 1000 vakcinētajiem

Kopš 2020. gada 28. decembra, kad Latvijā tika uzsākta vakcinācija pret Covid-19, līdz šī gada 18. aprīlim Zāļu valsts aģentūrā (ZVA) saņemti 919 ziņojumi par Covid-19 vakcīnu iespējamām blakusparādībām, portālu Diena.lv informēja ZVA.

Šajā laikā vakcinācija veikta 208 321 reizi, ietverot vakcināciju gan ar pirmo, gan ar otro vakcīnas devu.

Statistika liecina, ka par konstatētām iespējamām blakusparādībām Latvijā ziņojuši aptuveni 4 no tūkstoš vakcinētajiem ar pirmo vai otro vakcīnas devu.

Visbiežāk Latvijā ir saņemti ziņojumi par galvenokārt jau zināmām iespējamām organisma reakcijām pēc vakcinācijas, proti, paredzētām blakusparādībām, kas norādītas vakcīnas lietošanas instrukcijā, piemēram, par reakciju vakcīnas injekcijas vietā, paaugstinātu temperatūru, drebuļiem un nogurumu. Saskaņā ar ziņojumos sniegto informāciju, šīs blakusparādības izzuda dažu dienu laikā. Līdzīgas šādas vakcīnu izraisītas reakcijas novērojamas arī citu vakcīnu lietošanas gadījumā.

ZVA uzsver, ka visām zālēm, to vidū vakcīnām, var būt blakusparādības, bet ne visiem cilvēkiem tās izpaužas. Lai veidotu aizsardzību pret koronavīrusu, Covid-19 vakcīnas stimulē vakcinētā cilvēka organisma imūnsistēmu. Tā rezultātā daļai cilvēku viņu organisma īpatnības dēļ var rasties sagaidāmas reakcijas jeb paredzētas blakusparādības. Tomēr šādu reakciju rašanās vai trūkums neliecina par to, cik stipra vakcinācijas rezultātā būs iegūtā organisma aizsardzība.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas