Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

ZZS deputāts rosina atteikties no Jāņiem un svinēt astronomiskos vasaras saulgriežus

Saeimas deputāts Askolds Kļaviņš (ZZS) rosina likumā 23. un 24.jūnija jeb Līgo vakara un Jāņu dienas vietā par svinamajām dienām noteikt astronomiskos vasaras saulgriežus, kas ir pāris dienas agrāk.

Parlamentārieša priekšlikums paredz svētku dienu sarakstā 23.jūniju Līgo dienu un 24.jūniju Jāņu dienu aizstāt ar vārdiem "vasaras saulgriežus un nākamo dienu pēc vasaras saulgriežiem".

Kļaviņš sava priekšlikuma pamatojumā sniedz ieskatu saulgriežu svētkos kā senā tradīcijā, reizē norādot, ka, savukārt tradīcija svinēt "Jāņus" esot radusies, pielāgojoties likuma regulējumam par Jāņa Kristītāja dzimšanas dienu. Politiķis norāda, ka šos baznīcas svētkus svin tikai neliela daļa tautas un ka viņa priekšlikums neliegs to turpināt darīt.

Parlamentārietis pauž, ka "uzdrošinās piedāvāt attiekties no mākslīgi radītās nobīdes laikā". Šāda priekšlikuma atbalstīšana arī sniegšot praktisku ieguldījumu dažādu Latvijas tautību saliedēšanā, tajā skaitā attiecībā uz krievu, ukraiņu un baltkrievu tradicionālajiem svētkiem, kas svinami saulgriežos, uzskata politiķis.

LETA jau vēstīja, ka deputāti aktīvi izmanto iespēju, lai grozījumu veikšanai atvērtajā likumā Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām piedāvātu dažādas izmaiņas attiecībā uz svinamajām un atzīmējamām dienām.

Top komentāri

>:-)
&
Viņu starpā ,laikam notiek ,kāds slepens turnīrs . Kurš , savā paranojā , izdomās ,kādu visabsurdāku un sviestaināko "superideju ", par kuru aunu bars būs stāvā sajūsmā ! Balva, droši vien ,gana liela , ja jau tie liekēžu bari ,tik sparīgi cenšas ?. visi jau nevar kļūt slaveni ar vienkāršu : We will be pretty taupīgi :D
Margarēta
M
Atvainojiet, bet lieciet tos svētkus mierā un pievērsieties reālām problēmām un robiem likumdošanā. Ne tāpēc jums deputātu algu maksā, lai jūs nedēļām, mēnešiem meditētu ap svētku dienām. Bija reāli pretīgi klausīties Bojāra raidījumā to paši Astrīdu Harju, kas aizelsusies un aizrīdamās klārēja kaut kādas muļķības, ka viņas lauku miesta iedzīvotāji traki gribot svinēt Lāčplēša dienu kopā ar bērniem. Varu saderēt, ka tur vispār regulārs darbs ir kādiem 30 cilvēkiem, pārējie pensionāri un bezdarbnieki. Vai cilvēki, kam savas saimniecības, un uz viņiem brīvdienas neattiecas, tāpat pie lopiem jāiet.
Mjā
M
Vairāk laikam nebija ko ierosināt.....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas