Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

ZZS par prezidenta kandidātu centīsies vienoties bez balsojuma; Vienotība atbalstītu Vējoni

Pirmdien Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes un frakcijas kopsēdē centīsies vienoties par kandidātu prezidenta amatam no sava politiskā spēka bez iekšējā balsojuma, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam _Rīta Panorāma _norādīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

ZZS būs jāizšķiras starp Latvijas Zaļās partijas piedāvāto aizsardzības ministra Raimonda Vējoņa un Liepājas partijas virzīto Liepājas mēra Ulda Seska kandidatūru. "Abi, manuprāt, ir godīgi un cienīgi būt par prezidenta amata kandidātu," komentēja Brigmanis.

Arī partija Vienotība šodien lems par prezidenta amata kandidātu. "Pirms lemt par to, kuru kandidātu izvirzīt, ir jāsagaida ZZS izvēlētais kandidāts", pirmdienas rītā raidījumam Rīta Panorāma atzina Vienotības līdere Solvita Āboltiņa.

Viņa norādīja, ka ja ZZS lems izvirzīt aizsardzības ministru Raimondu Vējoni kā prezidenta kandidātu, tad viņa aicinās gan valdi, gan frakciju vienoties par atbalstu šim kandidātam. Savukārt, ja koalīcijas starpā vienošanās netiks panākta, tad, visticamāk, varētu parādīties Māra Riekstiņa vai cita kandidāta vārds.

Jau ziņots, ka pirmdien ZZS varētu piedāvāt savu prezidenta amata kandidātu koalīcijas partneriem - Vienotībai un Nacionālajai apvienībai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas