Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

ZZS par Valsts prezidenta amata kandidātu izvirza Vējoni

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) šodien valdes un frakcijas kopsēdē par Valsts prezidenta amata kandidātu izvirzīja aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (LZP/ZZS).

ZZS izšķīrās par savu Valsts prezidenta amata kandidātu, izvēloties starp Vējoni un Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku (Liepājas partija).

Iepriekš koalīcijas partneri nepauda būtiskus iebildumus pret Vējoņa kandidatūru augstajam amatam.

Jau ziņots, ka arī Vienotība šodien plāno pieņemt lēmumu saistībā ar Valsts prezidenta amata kandidātu.

Savukārt partija Saskaņa un nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK lēmumu šajā jautājumā plāno pieņemt 13.maijā.

Opozīcijas partija Saskaņa plāno izvirzīt savu kandidātu Valsts prezidenta amatam, un pašlaik tiekot vērtētas iespējamas pazīstamo partijas biedru kandidatūras. Savukārt nacionālā apvienība jau iepriekš vairākkārt uzsvērusi, ka šajā amatā labprāt redzētu tiesību ekspertu Egilu Levitu. Viņš gan varētu kandidēt uz šo amatu, ja viņu atbalstītu vairāku frakciju pārstāvji.

Latvijas Reģionu apvienība nolēmusi Valsts prezidenta amatam virzīt sava līdera Mārtiņa Bondara kandidatūru. Savukārt partijas No sirds Latvijai izvirzītais Valsts prezidenta amata kandidāts, Saeimas deputāts Gunārs Kūtris (NSL) norāda, ka tas būs partijas taktikas jautājums, vai oficiāli pieteikt kandidātu valsts augstākās amatpersonas amatam. Politiķis neizslēdz iespēju, ka viņa kandidatūra varētu arī netikt pieteikta.

Valsts prezidenta amata kandidatūras oficiāli jāizvirza no 19.maija līdz 24.maijam, savukārt Saeimas sēde prezidenta vēlēšanām sasaucama no 29.maija līdz 8.jūnijam, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas