Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ZZS rosina mediķu atalgojuma pieaugumam papildus novirzīt virs 100 miljoniem

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija rosina mediķu atalgojumam papildus novirzīt 103,3 miljonus eiro, liecina ZZS frakcijas vadītāja Ulda Auguļa iesniegtie priekšlikumi nākamā gada valsts budžeta projektam.

28,5 miljonus rosināts piešķirt no autoceļu lietošanas nodevas ieņēmumiem, 25 miljonus no enerģētikas politikas ieviešanai paredzētajiem līdzekļiem, 17 miljonus no nodokļu ieņēmumiem, 15 miljonus no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem un 10 miljonus eiro atvēlēt no noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanai paredzētajiem līdzekļiem.

2,5 miljonus eiro iecerēts novirzīt no Uzturlīdzekļu garantiju fonda līdzekļiem un 1 780 824 eiro paredzēts atvēlēt no vēstniecības atvēršanai Austrālijā paredzētā finansējuma. LETA vēstīja, ka vēlāk arī koalīcija vienojusies vēstniecības atvēršanai Austrālijā plānoto naudu pārvirzīt mediķu atalgojuma papildus pieaugumam.

1 527 957 eiro paredzēts tam novirzīt no sabiedrisko mediju iziešanai no reklāmas tirgus paredzētajiem līdzekļiem, 1 118 528 eiro no administratīvi teritoriālajai reformai paredzētās naudas, 507 600 eiro paredzēts iegūt no Ministru kabineta darbības nodrošināšanai, valsts pārvaldes politikai iecerētā finansējuma.

346 040 eiro ZZS rosina novirzīt no Valsts prezidenta kancelejas (VPK) budžeta, šos līdzekļus ieekonomējot, nepalielinot VPK amatu vietu skaitu un darbinieku atalgojumu, kā arī neizstrādājot jauno tīmekļvietni "www.president.lv".

Kā ziņots, valdība mediķu algu palielināšanai nākamgad sola rast vēl papildu aptuveni 18 miljonus eiro, tai skaitā atliekot plānoto vēstniecības atvēršanu Austrālijā, kas nozīmē, ka kopumā šim mērķim tiktu novirzīti ap 60 miljoni eiro, otrdien pēc tikšanās ar medicīnas darbinieku organizācijām žurnālistiem atzina valdības pārstāvji. 

Tomēr veselības aprūpes nozares darbinieki turpina uzstāt uz nepieciešamību algu palielināšanai piešķirt visu iepriekš solīto finansējumu un ceturtdien gaidāmo protestu neatcels. 2020.gadā mediķu atalgojuma pieaugumam sākotnēji tika solīti 120 miljoni eiro, kas ļautu palielināt algas par 20%.

 

Top komentāri

Vilks
V
Nu kamēr opozīcijā, var mierīgi ieteikt miljardu. Ko sīkumoties!
Latgalīts
L
Kāpēc tā valsts izzadzēju partija nenovirzīja tos miljonus, kad bija valdībā? Tagad nav ko kult tukšus salmus.
medmasa
m
Pretigie purni,sasolija visiem visu ejot projam,lai nakamie nespetu pienacigi vadit valsti.Liekuligie meligie riklu raveji.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas