Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Facebook akcijas cena piedzīvojusi rekordstrauju kritumu

ASV sociālās komunikācijas giganta Facebook akcijas cena ceturtdien piedzīvojusi straujāko kritumu uzņēmuma vēsturē, ko galvenokārt veicinājis sociālā tīkla aktīvo lietotāju skaita mazāks pieaugums par prognozēto.

Facebook akcijas cena ceturtdien tirdzniecības sesijas noslēgumā samazinājās par 19% - līdz 176,26 dolāriem (150,44 eiro), samazinot uzņēmuma tirgus vērtību par 119 miljardiem dolāru.

Analītiķi vēsta, ka šis varētu būt lielākais tirgus vērtības kritums, kādu vienā dienā piedzīvojis kāds uzņēmums.

Līdz ceturtdienai Facebook lielākais vienas dienas akcijas cenas kritums tika pieredzēts 2012.gada jūlijā, kad akcijas vērtība nokritās par 11%.

Šis kritums piedzīvots vienu dienu pēc tam, kad Facebook paziņoja par jaunākajiem finanšu rezultātiem, kas bijuši vājāki par prognozētajiem, un brīdināja, ka uzņēmuma izaugsme turpmāk varētu būt lēnāka, nekā gaidīts iepriekš.

Facebook gaidāmo izaugsmes kritumu daļēji skaidro ar jaunām izmaiņām privātuma un drošības jautājumos, kā arī norāda uz ierobežojumiem reklāmas ieņēmumu izaugsmē.

Analītiķi vēsta, ka vājās prognozes liek investoriem nervozēt par milzīgā sociālā tīkla ilgtermiņa pamatvērtībām, jo sevišķi tā pievilcības kritumu starp gados jauniem lietotājiem.

Uzņēmums trešdien paziņoja, ka tā tīrā peļņa šā gada otrajā ceturksnī veidojusi 5,1 miljardu dolāru kas ir par 31% vairāk nekā attiecīgajā laika periodu pērn.

Tikmēr Facebook aktīvo lietotāju skaits ceturksnī palielinājās par 11%, sasniedzot 2,23 miljardus, kas ir mazāk par analītiķu prognozētajiem 2,25 miljardiem.

Top komentāri

būt vai nebūt Feisbūkā
b
Ko darīs Feisbūka lietotāji, kad Feisbūks būs bankrotējis?
x
x
На рынке акций американских высокотехнологичных компаний образовался настоящий "пузырь". Вопрос только в том, когда он лопнет и лопнет ли в ближайшем будущем? Тревога по поводу безудержного роста капитализации технологичных гигантов высказывается экспертами едва ли не каждый день. Более того, на фондовом рынке США образовался невиданный перекос. Мало того, что именно акции FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix и Google) обеспечивают более 80% роста индекса широкого рынка в этом году, так еще и другие секторы чувствуют себя, мягко говоря, слабо. Например, сектор жилищных компаний успел упасть с начала года на 25%. Тревожные звонки для акций технологичных компаний звучат, словно колокол. Сначала отчет Netflix обвалил акции этой компании на 15%, сократив капитализацию компании на $24 млрд. Если кроме Фейсбука и Нетфликса так обвалится ещё одна-две из FAANGs, то мы наверняка увидим новый медвежий рынок в Америке. Причем, этот рынок покатится вниз с нарастающей быстротой.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits