Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Facebook: Krievu aģenti radījuši 129 pasākumus ASV prezidenta priekšvēlēšanu laikā

Uzņēmums Facebook informējis ASV likumdevējus, ka Krievijas aģenti 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā izveidojuši sociālajā tīklā 129 pasākumus, no kuriem vismaz daļa bija politiski mītiņi par pretrunīgiem jautājumiem, piemēram, imigrāciju.

Rakstiskā paziņojumā ASV Kongresam Facebook ziņoja, ka krievu aģentu izveidotos pasākumus skatījuši 338 300 dažādi Facebook konti un 62 500 atzīmējuši, ka apmeklēs šos pasākumus. Taču Facebook nav informācijas par to, cik no šiem pasākumiem tiešām notikuši.

Ziņojums, kas datēts ar 8.janvāri, bet tika publiskots ceturtdien, tika iesniegts Kongresā pēc ASV Senāta Izlūkošanas komitejas pieprasījuma.

ASV izlūkdienesti secinājuši, ka Krievija centās ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanu rezultātus, ko Maskava kategoriski noliedz.

Facebook ziņoja, ka ir pamanīta pārklāšanās starp krievu aģentu interneta mārketingu 2016.gadā un prezidenta Donalda Trampa kampaņu, bet tā ir nenozīmīga.

Facebook uzsvēris, ka neatrodas tādās pozīcijās, lai pamatotu vai atspēkotu vienas vai otras puses apgalvojumus.

Uzņēmums iepriekš ziņoja, ka divu gadu laikā aptuveni 126 miljoni amerikāņu varētu būt redzējušu Krievijas atbalstītu politisku saturu Facebook un 16 miljoni amerikāņu varētu būt bijuši pakļauti Krievijas informācijai sociālajā tīklā Instagram.

 

Top komentāri

oskars
o
Izradas, ka izteikt savu viedokli par citu valsti , vai savu attieksmi par citas valsts politiki ir iejauksanas citu valstu velesanu kampana ??? Kads murgojums !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievija izraida divus Latvijas diplomātus

Krievijas Ārlietu ministrijā ceturtdien Latvijas pagaidu pilnvarotajai lietvedei iesniegta nota par divu Latvijas diplomātu izraidīšanu, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Ārlietu ministrij...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits