Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Facebook pirmoreiz izdzēš Trampa ierakstu par Covid-19; Twitter bloķē kampaņas kontu

Sociālā tīkla Facebook uzņēmums trešdien paziņoja, ka pirmoreiz ir izdzēsis ASV prezidenta Donalda Trampa ierakstu, un raksturoja to kā "kaitīgu dezinformāciju par Covid-19".

Tramps šajā videoierakstā bija apgalvojis, ka bērni ir "gandrīz imūni" pret jauno koronavīrusu. 

Šī bija pirmā reize, kad vadošais sociālais tīkls izdzēsis ierakstu no prezidenta lapas kā bīstami nepareizu. Iepriekš Facebook bija izdzēsis ierakstu no viņa vēlēšanu kampaņas lapas, jo tajā bijis izmantots nacistu simbols.

Izdzēstais videoklips no Trampa intervijas telekanālam "Fox News" "ietver nepatiesus apgalvojumus, ka kāda cilvēku grupa ir imūna pret Covid-19, un tas ir mūsu politikas par kaitīgu Covid-19 dezinformāciju pārkāpums," paziņoja "Facebook" preses sekretāre.

Uz Facebook tiek izdarīts spiediens, lai sociālais tīkls novērstu dezinformācijas izplatīšanu, bet vienlaikus tas tiek apsūdzēts viedokļu apklusināšanā ar aicinājumiem ievietot patiesībai atbilstošus ierakstus.

 Tramps aizstāvēja savus izteikumus, Baltā nama preses konferencē atbildot uz jautājumiem par tiem.

"Es runāju par [imunitāti] no ļoti smagas saslimšanas," teica Tramps. "Ja paskatās uz bērniem - es ar to domāju, ka viņi spēj ļoti viegli izveseļoties."

Veselības aizsardzības amatpersonas ir aicinājušas cilvēkus visās vecuma grupās izsargāties no jaunā koronavīrusa un paziņojušas, ka tas apdraud ikvienu.

Tikmēr sociālā tīkla Twitter uzņēmums trešdien paziņoja, ka uz laiku ir bloķējis Trampa oficiālās vēlēšanu kampaņas konta tvītošanas funkciju, jo tajā parādījies ieraksts ar dezinformāciju par Covid-19.

Kontā @TeamTrump ievietotais videoklips satur Trampa apgalvojumu, ka bērni esot "gandrīz imūni" pret jauno koronavīrusu. 

Minētais tvīts ir "Twitter noteikumu par Covid-19 dezinformāciju pārkāpums", paziņoja Sanfrancisko bāzētā uzņēmuma preses sekretāre.

"Konta īpašniekam tiks pieprasīts izdzēst šo tvītu, pirms tas atkal varēs tvītot."

Drīz pēc šī Twitter paziņojuma minētais videoklips bija izdzēsts un konts @TeamTrump atkal sūtīja tvītus.

"Silīcija ieleja ir bezcerīgi neobjektīva pret prezidentu un uzspiež noteikumus tikai vienā virzienā," rakstīja kampaņas komunikāciju direktors Tims Merto, reaģējot uz tvītošanas pagaidu aizliegumu. @TeamTrump retvītoja viņa rakstīto. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits