Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija
Neilgi pirms vēlēšanām saiti uz viltus ziņām tīmeklī ievietojis arī Flinns seniors (attēlā)

Picageitas skandāla popularizēšana Trampa padomnieka dēlam maksā amatu

Jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa nacionālās drošības padomnieka dēls, kurš sociālajos tīklos izplatījis sazvērestības teoriju par Hilarijas Klintones un viņai tuvu personu it kā saistību ar pedofilu grupējumu, kas tiek vadīts no picērijas, atlaists no Trampa pārejas komandas, otrdien pavēstīja nākamais viceprezidents Maiks Penss.

"Maiks Flinns juniors vairs nav saistīts ar ģenerāļa Flinna darbu vai ar pārejas komandu, un mēs savu skatienu fokusējam uz nākotni," Penss sacīja telekanālam CNN, norādot, ka Flinns juniors tēvam palīdzējis ar darba grafiku sastādīšanu un citiem administratīviem pienākumiem.

33 gadus vecā Flinna juniora atstādināšana notikusi pēc tam, kad viņš nāca klajā ar pretrunīgiem paziņojumiem par šaudīšanos populārā Vašingtonas picērijā, par ko ziņoja arī portāls Diena.lv.

Šāvējs Edgars Madisons Velčs policijai skaidroja, ka izmeklējis ziņojumus tīmeklī par picērijas Comet Ping Pong saistību ar pedofilu tīklu, kas savukārt esot saistīts ar demokrātu prezidenta amata kandidāti Hilariju Klintoni.

Velčs raidījis vairākus šāvienus no triecienšautenes, bet par laimi neviens cilvēks netika ievainots. Policija viņu uzreiz aizturēja. Velčs likumsargiem paskaidroja, ka atbraucis no Ziemeļkarolīnas, lai izmeklētu tā dēvēto Picageitas lietu.

Flinns juniors vēlāk tviterī paziņoja - "Līdz nebūs pierādīts, ka Picageita ir meli, tā būs vērā ņemama liecība." Viņš retvītojis arī vairākus komentārus, kuros paustas nepatiesas liecības par restorānu.

Incidents raisījis jautājumus arī par Flinnu senioru.

Viņš nav izteicies par incidentu Vašingtonas picērijā, bet novembra sākumā kādā tvītā saistīja Klintoni ar pedofilu tīklu.

"Izlemiet paši - Ņujorkas policija ceļ trauksmi par jauniem Hilarijas e-pastiem - naudas atmazgāšana, dzimumnoziegumi ar bērniem u.t.t. ... Noteikti jāizlasa," tviterī pirms 8.decembra vēlēšanām ierakstījis Flinns seniors. Viņš arī ievietojis saiti uz viltus ziņu publikāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits