Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Twitter pastāvīgi aptur Trampa kontu

Sociālā tīkla platforma Twitter piektdien paziņoja par ASV prezidenta Donalda Trampa konta pastāvīgu apturēšanu, atsaucoties uz tālākas vardarbības risku pēc viņa piekritēju ielaušanās Kapitolija ēkā Vašingtonā.

"Pēc neseno tvītu no @realDonaldTramp konta rūpīgas izskatīšanas mēs esam pastāvīgi apturējušo šo kontu tālākas kūdīšanas uz vardarbību riska dēļ," "Twitter" pavēstīja bloga paziņojumā, izskaidrojot savu lēmumu.

"Twitter", kas bija iecienīts Trampa komunikācijas līdzeklis, trešdien pirmoreiz uz 12 stundām bloķēja viņa kontu pēc Trampa piekritēju ielaušanās Kapitolijā, kā arī piedraudēja ar konta pastāvīgu bloķēšanu, ja viņš turpinās pārkāpt šīs sociālā tīkla platformas noteikumus.

Tramps pēc šīs pagaidu blokādes iegāja tviterī ceturtdienas vakarā, ievietojot video vēstījumu ar mērķi mazināt saspīlējumu pēc notikumiem Kapitolijā. Viņš atzina savas prezidentūras drīzās beigas un apsolīja mierīgu amata nodošanu, tomēr neapsveica Džo Baidenu ar uzvaru un pat neminēja viņu vārdu.

"Twitter" tikmēr turpināja vērot Trampa aktivitāti sociālajos medijos, lai izlemtu, vai ir vajadzīga tālāka rīcība. 

Lēmums par Trampa konta apturēšanu tika pieņemts pēc diviem viņa piektdien publicētiem tvītiem. Vienā no tiem Tramps solīja, ka neizturēsies ar "necieņu" pret nevienu no viņa atbalstītājiem, bet otrā paziņoja, ka neieradīsies uz Baidena inaugurāciju 20.janvārī. 

''Šie divi tvīti ir jālasa plašāku notikumu valstī kontekstā un ņemot vērā to, kā prezidenta paziņojumi var mobilizēt dažādas auditorijas, tostarp kūdot uz vardarbību, kā arī uzvedības šablona kontekstā no šī konta pēdējās nedēļās," paziņoja "Twitter". 

Uzņēmums nolēma, ka ar šiem tvītiem ir pārkāptā tā politika pret vardarbības glorifikāciju un ka "lietotāja @realDonaldTrump konts ir nekavējoties pastāvīgi jāaptur". 

"Twitter" apstiprināja, ka vairāki simti darbinieku vēstulē uzņēmuma vadītājam Džekam Dorsijam pauduši satraukumu par Trampa piekritēju "dumpi" Kapitolijā un aicinājuši izvērtēt šīs sociālā tīkla platformas lomu šajos notikumos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits