Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

WikiLeaks gatavojas drīzumā publiskot jaunus Klintones kampaņas dokumentus

Tīmekļa projekta WikiLeaks dibinātājs Džūljens Asanžs trešdien paziņojis, ka drīzumā tiks publiskoti dokumenti, kas saistīti ar ASV Demokrātu partijas kandidāti prezidenta amatam Hilariju Klintoni un, iespējams, var ietekmēt vēlēšanas.

Intervijā telekanālam Fox News Asanžs, kurš kopš 2012.gada dzīvo Ekvadoras vēstniecībā Londonā, paziņoja, ka WikiLeaks pašreiz caurskata tūkstošiem lappušu dažādu dokumentu.

Viņš pavēstīja, ka dažādo institūciju dokumenti, kas saistīti ar vēlēšanām, atseguši "daudzus diezgan negaidītus leņķus, kas ir diezgan interesanti, daži pat izklaidējoši".

Asanžs solīja, ka dokumenti noteikti tiks publiskoti pirms 8.novembrī gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām.

Jautāts, vai dokumentu nopludināšana varētu ietekmēt vēlēšanas, Asanžs atbildēja, ka uzskata dokumentus par nozīmīgiem, bet daudz būs atkarīgs no to rezonanses medijos un sabiedrībā.

Pagājušajā mēnesī WikiLeaks jau publiskoja aptuveni 20 000 e-pasta vēstuļu, ko nosūtījuši Klintones priekšvēlēšanu kampaņas darbinieki.

Dokumenti atspoguļoja to, cik smaga bijusi Klintones cīņa ar Vērmontas štata senatoru Bērniju Sanderu par partijas nomināciju.

WikiLeaks 2006.gadā izveidoja un gadu vēlāk atklāja Austrālijas pilsonis bijušais hakeris Džuljens Asanžs. Pasaules uzmanību medijs piesaistīja 2010.gadā, publiskojot video, kurā fiksēts ASV helikoptera uzlidojums Bagdādē. Uzlidojumā dzīvību zaudēja divi aģentūras Reuters žurnālisti.

Vēlāk 2010.gadā medijs publiskoja desmitiem tūkstošiem slepenu ASV armijas dokumentu, kas saistīti ar kariem Afganistānā un Irākā un liecināja par dažādiem pārkāpumiem, kas pieļauti, spīdzināšanas gadījumiem un civilo iedzīvotāju upuriem.

WikiLeaks publiskojis arī virkni citu dokumentu, kas nav glaimojuši ASV tēlam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits