Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Zelta globusa rīkotāji un aktieri pievienojas Strīpas teiktajam par Trampu

Holivudas Ārzemju preses asociācija (HFPA) - Zelta globusa kinobalvas rīkotāji - trešdien pauda atbalstu aktrisei Merilai Strīpai par svētdien godalgu pasniegšanas ceremonijā pausto preses brīvības aizstāvību.

"HFPA kā žurnālistu organizācija atbalsta jūsu pausto izteiksmes brīvības aizstāvībai un noraida jebkādus aicinājumus uz cenzūru. Mēs pateicamies jums par nešaubīgo atbalstu mākslai," HFPA paziņoja tviterī.

Strīpa Zelta globusa ceremonijā svētdien kritizēja jaunievēlēto ASV prezidentu Donaldu Trampu un sacīja, ka "mums ir vajadzīga atbildīga prese, kas sauks pie atbildības šīs pasaules varenos".

Reaģējot uz Strīpas pārmetumiem, Tramps viņu tviterī nodēvēja par "vienu no visvairāk pārvērtētajām aktrisēm Holivudā".

Daudzi aktieri apliecinājuši atbalstu Strīpai.

"Tas, ko jūs pateicāt, bija izcili. Tas bija jāpasaka, un jūs to pateicāt skaisti," vēstulē Strīpai apliecinājis Roberts De Niro, vēsta žurnāls People.

"Es ļoti cienu jūs par to, ka izdarījāt to brīdī, kad visa pasaule svinēja jūsu panākumus. Pilnībā piekrītu jūsu uzskatiem par draņķiem un huligāniem. Vienreiz pietiek," uzsvēra aktieris.

Aktrise Viola Deivisa, kas Zelta globusa ceremonijā iepazīstināja ar auditoriju Strīpu, vēlāk norādīja, ka Strīpai "bija tiesības to pateikt, un manuprāt visi ar atvieglojumu nopūtās - viņa pauda mūsu kopīgo noskaņojumu".

Strīpa savu Zelta globusa runu sāka ar norādi, ka ceremonija apvieno trīs pašlaik ASV nīstākās grupas - Holivudu, ārzemniekus un presi. Tā viņa netieši norādīja uz Trampa pausto kritiku slavenībām, migrantiem un presei, ko viņš nereti ir apsūdzējis melos un neobjektīvas informācijas izplatīšanā.

Atminoties aizgājušo gadu kinopasaulē, Strīpa, kas savā runā tā arī nenosauca Trampu vārdā, atzina, ka visvairāk viņu satrieca šovs, kuru sarīkoja "cilvēks, kurš lūdza tiesības sēdēt viscienījamākajā krēslā mūsu valstī, izsmejot žurnālistu ar īpašām vajadzībām".

"Necieņa izraisa necieņu," piebilda apbalvotā aktrise, uzsverot, ka "vardarbība izraisa vardarbību. Ja ietekmīgie izmanto savu statusu citu terorizēšanai, zaudētāji esam mēs visi".

Reaģējot uz Strīpas pārmetumiem, Tramps tviterī norādīja, ka Strīpa ir "viena no visvairāk pārvērtētajām aktrisēm Holivudā". Tramps piebilda, ka "viņa mani nepazīst, bet vakar vakarā "Zelta globusa" ceremonijā man uzbruka".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits