Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Arī šogad Latvijas svētku laikā Niagāras ūdenskritumu izgaismos sarkanbaltsarkanu

Arī šogad Latvijas valsts proklamēšanas gadadienā sarkanbaltsarkanā krāsā izgaismos Niagāras ūdenskritumu, liecina Latvijas vēstniecības Kanādā ieraksts sociālajā vietnē Facebook.

18.novembrī, svinot Latvijas valsts proklamēšanas 101.gadadienu, Niagāras ūdenskritumu izgaismos Latvijas karoga krāsās trīs reizes uz 15 minūtēm - plkst.21, plkst.22 un plkst.23.

Kā norādījusi vēstniecība, atbildot uz Latvijas vēstnieka Kanādā Kārļa Eihenbauma lūgumu, Niagāras Ūdenskrituma izgaismošanas valde izlēmusi atbalstīt iniciatīvu un godināt Latvijas valsti tās dzimšanas dienā.

Arī pagājušajā gadā par godu Latvijas simtgadei svētku priekšvakarā Niagāras ūdenskritumu izgaismoja valsts karoga krāsās. 

2018.gadā šo dāvanu valstij un latviešu tautai sarūpēja aktīvā Amerikas latviete, Amerikā dzīvojošā jelgavniece Sandija Bajota un Latvijas goda konsuls Ņujorkas pavalstī Ahmets Orens.

Pateicoties viņu iniciatīvai, kā arī kopīgai toreizējā Latvijas vēstnieka ASV Andra Teikmaņa un Latvijas vēstnieka Kanādā Kārļa Eihenbauma vēstulei ASV un Kanādas amatpersonām, Niagāras ūdenskrituma izgaismošanas valde izlēma atbalstīt iniciatīvu un godināt Latvijas valsti tās simtgadē.

Niagāras ūdenskritums ir lielākais pēc ūdens daudzuma Ziemeļamerikā. Tā augstums ir 53,6 metri un to veido kopumā trīs ūdenskritumi. Niagāras ūdenskritumu apmeklē aptuveni 12 miljoni tūristu gadā.

Top komentāri

Vilte
V
Tas nozīmē ,ka Latvijas neatkarība aiztek pa Niagāras ūdenskritumu .
Ronis
R
Un kram tas ir vajadzigs? Laikam Arlietu ministrijas dienas zagli- diplomati neko citu nespej paveikt, ka organizet kaut kadas stulbas izstades, izgaismosanas, koncertinus (Latvijas vestniecibas ir ka Kulturas ministrijas parstavniecibas arzemes kkuram tiek bezjedzigi tereti Latvijas nodoklu maksataju nodokli), tai vieta lai nodarbotos ar ekanomikas jautajumiem....par ko sanem loti lielas algas un visa veida privlegijas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits