Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ārlietu ministrs: NATO jāplāno aizsardzības spējas, rēķinoties ar Krievijas radīto apdraudējumu ilgtermiņā

NATO ir jāplāno atturēšanas un aizsardzības spējas, rēķinoties ar Krievijas radīto apdraudējumu ilgtermiņā, NATO ārlietu ministru sanāksmē Briselē norādījis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Sanāksmes dalībnieki diskutēja par NATO attiecībām ar Krieviju. Ministrs informēja NATO kolēģus par nesen no Krievijas pieteikto, bet nenotikušo raķešu šaušanas pārbaudi virs Latvijas ekskluzīvās ekonomiskās zonas Baltijas jūrā.

"Krievijas pieteiktās, bet nenotikušās raķešu šaušanas mācības Baltijas jūrā ir vērtējams kā Krievijas propagandas un iebiedēšanas elements. Uzbrukums Solsberijā, agresīva militārā spēka demonstrēšana no Krievijas puses rada izaicinājumus visos stratēģiskajos virzienos. Arī turpmāk aliansei ir atbilstoši jāplāno atturēšanas un aizsardzības spējas, rēķinoties ar Krievijas radīto apdraudējumu ilgtermiņā," uzsvēra Rinkēvičs.

Vienlaikus ministrs pauda pārliecību, ka attiecībās ar Krieviju ir jāturpina pašreizējā NATO politika - atturēšana un dialogs.

Sanāksmē notika arī diskusija par NATO Stabilitātes veicināšanas pasākumiem, kas ir dažādu NATO politiku un instrumentu kopums, kas tiek izmantots drošības stiprināšanai NATO kaimiņu reģionos. "Dienvidu sabiedroto bažas ir arī mūsu bažas, tādēļ turpināsim piedalīties drošību un stabilitāti veicinošās misijās," pauda ministrs.

Runājot par alianses atvērto durvju politiku, Rinkēvičs pauda atbalstu NATO Bukarestes samita lēmumam, kas noteic Gruzijas virzību ceļā par Alianses dalībvalsti. "Gruzija ir daudz paveikusi savā Eiropas Savienības un eiroatlantiskās integrācijas ceļā, rādot piemēru kandidātvalstīm," uzsvēra Rinkēvičs.

Ārlietu ministrs pauda vēlmi redzēt Ukrainas dalību iespējami augstā līmenī NATO samitā Briselē jūlijā. Ministrs pauda atbalstu NATO misijai Irākā.

Top komentāri

jābūt ir jābūtībai
j
Nu gudri šausmīgi, taču gan jau NATO vadība pati sapratīs, ka 2+2=4, tu Rinkevič varbūt beidz šķērdēt mūsu naudu savam zilajam bordelim un sāc rūpēties par Latvijas interesēm! Piemēram Latvijas arestēto zvejas kuģi. Vai nu arī lasies dēt kopā ar savu pakaļpuses skursteņslauķu brigādi!
Zili (V/Par)
Z
Lielaakais apdraudejums LV ir zilie liberasti un ssadi citu valstu interesees stradajossi zili ministri kam nevienas valsts diplomati pat roku nespiezz.
Orvels
O
Ko tas Latvijas kauns pidors tur atkal vemj, vai tiešām Latvijas valdība nesaprot ka šis pidors ir drauds Latvijas neatkarībai un brīvībai.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits