Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ASV apcietināti par trīs afroamerikāņu slepkavībām aizdomās turamie

Aizdomās par trīs afroamerikāņu slepkavībām ASV Oklahomas štata Talsas pilsētā apcietināti divi cilvēki, vēsta aģentūra Associated Press, norādot, ka aizturētie ir 19 gadus vecais Džeiks Inglands (Jake England) un 32 gadus vecais Elvins Votss (Alvin Watts).

Abi aizdomās turamie tika apcietināti svētdien, 8. aprīlī, nelielā apdzīvotā vietā Tarlejā (Turley), netālu no Talsas. Tarlejā abi dzīvoja vienā dzīvoklī. Dž. Inglands un E. Votss tika aizturēti dažu kvartālu attālumā no dzīvesvietas. Viņus atrast policijai izdevās, pateicoties anonīmam tālruņa zvanam. Aizturēšanas operācijā piedalījās helikopters.

Abi aizturēti ir baltie, tomēr pagaidām nav pilnībā skaidrs, vai viņus vadījuši rasistiski motīvi. Kā vēsta AP, uzbrukumu priekšvakarā, 5.aprīlī, Dž, Inglands atstājis savā Facebook profilā ierakstu, kurā apgalvojis, ka tieši divus gadus atpakaļ kāds melnādainais nošāvis viņa tēvu. Pie tam Dž. Inglands izmantojis rasistiskus lamuvārdus (viņa lapaspuse vēlāk tika dzēsta). Kā raksta The New York Times, cilvēks, kurš tiek turēts aizdomās par Dž. Inglanda tēva slepkavību, šobrīd atrodas cietumā (publikācijā nav precizēts, vai viņam jau ir piespriests konkrēts sods).

Trīs afroamerikāņi Talsā tika nogalināti un divi ievainoti 6. aprīlī agri no rīta. Pēc policijas datiem, slepkava bijis baltais vīrietis, kas pārvietojies ar baltu pikapu (uz ziemeļiem pilsētas jau atrasta sadegusi mašīna, kuru izmantojuši noziedznieki). Policija arī uzskata, ka noziedznieks vai noziedznieki savus upurus izvēlējās nejauši, un bojā gājušie un cietuši, pēc visa spriežot, savā starpā nebija pazīstami.

Jāpiebilst, ka ASV šobrīd ir pievērsta plaša uzmanība slepkavībām rasistisku iemeslu dēļ, galvenokārt ažiotāžas dēļ, kura izcēlās pēc tam, kad 26. februārī brīvprātīgā policijas patruļdienesta darbinieks – latīņamerikānis Floridas štata Sendfordas pilsētā nošāva melnādaino pusaudzi Treivonu Mārtinu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits