Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV ar militāro lidmašīnu no Eiropas nogādāta krava ar speciālo piena maisījumu

ASV svētdien ieradusies militārā lidmašīna ar vairāk nekā 35 000 kilogramiem speciālā piena maisījuma, kura deficīts izraisījis satraukumu daudzās amerikāņu ģimenēs.

ASV prezidents Džo Baidens pilnvaroja Gaisa spēku lidmašīnu izmantošanu "Operācijas "Piena maisījums"" īstenošanai, jo nebija pieejamas komerciālās lidmašīnas uzdevuma izpildei.

Vairāk nekā pusmiljons piena maisījuma devu jeb 35 380 kilogrami ir pirmā no vairākām piegādēm, kuras plānotas no Eiropas, žurnālistiem lidmašīnā, kurā Baidens lidoja no Dienvidkorejas uz Japānu, teica Baltā nama preses sekretāre Karīna Žanpjēra.

ASV lauksaimniecības ministrs Toms Vilseks Indianapolisā sagaidīja pirmās piena maisījumu kravas ierašanos.

Baltā nama Nacionālās ekonomikas padomes direktors Braiens Dīzs norādīja, ka maisījuma piegādes ir īstermiņa risinājums tuvākajām dienām, kamēr valdība izstrādā ilgtermiņa risinājumu.

Svētdienas piegāde nodrošina 15% no ASV nepieciešamā speciālā medicīniskā piena maisījuma. Valdība sola, ka nākamnedēļ tas atkal varētu kļūt pieejamāks veikalos.

Dīzs norādīja, ka ilgtermiņā valdībai ir jāstrādā, lai nevienam piena maisījuma ražotājs "nebūtu tik liela kontrole pār piegādes ķēdēm".

Problēmas ar piena maisījumu pieejamību ASV veikalos sākās pēc tam, kad drošības apsvērumu dēļ februārī Mičiganā tika slēgta lielākā vietējā piena maisījumu ražotne, kas pieder kompānijai "Abbott Nutrition".

Nedēļas laikā ASV no Ramšteinas gaisa spēku bāzes Vācijā plānots nogādāt apmēram pusotru miljonu apmēram 230 miligramu piena maisījuma devu, jo īpaši bērniem ar govs piena nepanesību un citām alerģijām.

Indianapolisa kā galamērķis izraudzīts, jo pilsētā ir Šveicē bāzētā pārtikas produktu ražotāja "Nestle" loģistikas centrs.

"Nestle" norādīja, ka pēdējo mēnešu laikā ir nepārtraukti strādāts, lai atrisinātu piena maisījuma deficītu un palīdzētu pieprasījumam.

ASV regulatori un ražotājs "Abbott Nutrition" cer, ka nākamnedēļ Mičiganas ražotne atsāks darbu, bet līdz produkcijas nonākšanai pie patērētājiem paies apmēram divi mēneši.

Ražotne Mičiganā tika slēgta saistībā ar bažām, ka piesārņojuma dēļ miruši divi zīdaiņi.

Tāpat piegādes ietekmējuši dažādi ar Covid-19 pandēmiju saistīti piegāžu pārrāvumi un tas, ka piena maisījumu tirgus ASV koncentrēts trīs lielu kompāniju kontrolē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits